Logga in
Logga in

Redan medlem men saknar login? Klicka här!

Logga ut
Du är inloggad som

Duka & Inspiration


Avsnitt 1 Örebro

Film


Avsnitt 1 Örebro

Örebro

I avsnitt ett av Det Knackar tar Mija Kinning sig an Familjen Vagner och ger de skjuts framåt med inredningen av deras arkitektritade 70-tals villa. Familjen Vagner består av Tomas och Ann-Christin samt barnen Silvia och Jack. Dom bor i en underbar villa i Örebro. Det var Tomas som ansökte till Det Knackar och när Mija knackade på en tidig morgon var det en mycket förvånad och aningen förvirrad Ann-Christin som öppnade dörren. Det är en härlig familj som efter 6 år i Spanien startat om i Sverige. Som många drabbade av ekonomin i ett krisande Spanien har familjen Vagner kämpat till sig ¨Världens coolaste hus¨ - enligt hela familjen. En arkitektritad villa från 1970. ¨Nu skall vi ¨bara¨ fixa till en del saker¨ - säger Tomas och fortsätter. ¨Varje dag går vi runt och häpnar över att vi får bo i detta fina hus. Men vi behöver hjälp med att få till en touch på huset¨. Tomas och Ann-Christin är ganska överens om hur de vill ha det. Efter ganska slitsamma år i Spanien, där Ann-Christin slet med att fara omkring och sälja solstolar och Tomas försökte få till mitt formgivarjobb, så kom barnen och de gav upp och vände hem till Sverige. Turen vände och de hitta det här huset, förutom de där ¨småsakerna¨ som måste fixas till, så stormtrivs dom här. Tomas tänkte göra ett stort lekrum åt barnen i gillestugan, men det fanns en viss tvekan med tanke på att barnen vill leka där föräldrarna är, och Mija hade helt andra tankar kring gillestugan. ¨Vi litar på Mija hon får komma in och göra vad hon vill¨ -säger både Ann-Christin och Tomas. Gillestugan blir lyxigt sovrum till föräldrarna och barnen tar över gamla sovrummet. Det blir ett coolt lekrum till två coola ungar. Tomas avslutade sin ansökan med orden; ¨Ann-Christin är värd att du kommer hit och hjälper oss, hon är min fru och hon är bäst¨. Den där avslutningen och det fantastiskt inspirerande huset gjorde att vi styrde husbilen mot Örebro. Fakta Tomas Vagner , Grafisk formgivare som gillar metall, trä glas och tyg. Favoritfärgen är grå. Ann-Christin Vagner, gillar murrigt, brunt och grått. Silvia 6 år. Jack 3,5 år. På fritiden blir det resa, bad och skidor. Pyssla och skapa saker.

Avsnitt 2 Karlshamn

Film


Avsnitt 2 Karlshamn

Karlshamn

I avsnitt två av Det Knackar stannar Mija till hos Linda och Michael i Karlshamn och hjälper dom att få det ombonat och mysigt i vardagsrummet, dessutom önskar Linda mer känsla och romantik i sovrummet. Familjen består av Linda och Michael samt barnen Tindra och Lily. Dom bor i en fantastisk villa i Karlshamn. Dom vill ha mer mys och ombonat och att barnen skall trivas och leka i vardagsrummet. Det har känts kallt och opersonligt. Både Michael och Linda är glada och positiva. En skön och lite crazy familj som tycker det är kul med färg. I vardagsrummet skall även barnen få utrymme för lek. Sovrummet som också är lite kalt, ¨behöver bli gosigt och mysigt. Lite mer romantiskt helt enkelt¨ -enligt Linda . Michael är härligt positivt till det mesta och tvekar inte inför uppgiften att familjen skall vara en del i arbetet. Tillsammans löser de det flesta av uppgifterna som Mija ställer dem inför. Även om de startade upp med skogshuggarskjorta och arbetshandskar så slutade det hela framför symaskinen. Där tog Michael kommandot med Linda vid pedalen. ¨Mija har en stil som många tycker om¨ -säger Michael och fortsätter. ¨Hon har en förmåga att lyssna på familjen och man känner sig trygg¨ - avslutar han. När det hela var klart blev både Michael och Linda torra i munnen och framförallt Michael blev tyst, i alla fall lite tystare än vanligt.

Avsnitt 3 Garsås

Film


Avsnitt 3 Garsås

Avsnitt 3 Garsås

I avsnitt tre har Mija hamnat i Dalarna hos Lena Glad och hunden Cosmo. Lena behöver hjälp med det mesta då hennes tidigare bostad råkat ut för en avloppsexplosion. Lena heter inte bara Glad, utan är en glad tjej. Hon bor i en lägenhet i en äldre fastighet med fantastisk utsikt över Siljan. Vardagsrummet påminner mer om ett vindsförråd då mycket av Lenas hem inte är uppackat och det mesta fick slängas efter ¨avloppsexplosionen¨ - som Lena kallar den. ¨Akut var jag tvungen att få till ett vardagsrum, sen har det gått så lång tid sen jag flytta in att jag börjat förlika mig med hur jag har det¨ - säger Lena och fortsätter ¨För jag vet inte var jag skall börja för att få till det¨. Köket har en underbar utsikt över Siljan men det blir olidligt varmt, så frågan är hur behåller man utsikten utan att ta bort den med gardiner. ¨Myskänslan saknas och jag behöver få ordning på alla saker¨. ¨Mija är duktig att på kort tid få en uppfattning om hur man är utan att man sagt det rakt ut¨- säger Lena. Som gillar både romantiskt och rockigt. Mija uppfatta henne som lite av en kameleont vad det gäller färger. Inte helt enkelt till att börja med, men visst funkade det även den här gången. ¨ Hur är det möjligt att få till det på det här viset, proportionerna blev helt annorlunda¨ - ropar Lena och fortsätter. ¨Helt vansinnigt, jag är nästan i chocktillstånd. Det här händer bara på TV¨ -avslutar hon.

Avsnitt 4 Gärsnäs

Film


Avsnitt 4 Gärsnäs

Avsnitt 4 Gärsnäs

I avsnitt fyra av Det Knackar är Mija tillbaka i Skåne för att hjälpa Agneta och Lasse i Gärsnäs. Två Göteborgare som hamnat på Österlen. Tanken vara att det skulle vara ett fritidsboende, men nu har Skåne slagit sina klor i Agneta och Lasse. Så det blir Österlen för hela slanten. Ett samspelt par som verkar gilla samma saker. Det är ett vackert hus som är byggt 1930, men som tappat lite av sin ursprungliga karaktär. ¨Vi vill ge tillbaka huset dess själ¨ -säger Agneta. Vardagsrummet har en härlig rymd med vackra fönster, men det finns ingen känsla och 80 talet har bitit sig fast i väggarna. ¨Hur får man till känslan, så man vill stanna och mysa i vardagsrummet¨ -undrar Agneta. Eller som Lasse säger- ¨Det vore gött och bara flöta ut i en soffa vid fönstret och läsa en bok eller bara njuta¨. Ingen av dom vet var de skall börja eller hur de skall få till det. ¨Man är inte orolig för vad Mija kommer att göra¨- säger Lasse och Agneta fortsätter -¨Mija passar oss som handen i handsken¨. Visst gjorde hon det, Mija väckte den gamla damen och Lasse blev stum av beundran. Agneta var det inte lika lätt att få tyst på. Fakta Agneta Steén Selander, 53 år marknadsförare. Gillar släktforskning, resor och historia Favoritfärg är grönt och favoritmaterialet är linne. Lars Selander, gillar också grönt, läsa 2 vuxna utflugna barn och barnbarnet Hugo.

Klicka för att stänga