Logga in
Logga in

Redan medlem men saknar login? Klicka här!

Logga ut
Du är inloggad som

Om Cervera

 

Vi vill uppmuntra fler att bjuda mer!

Det sägs ju att den snabbaste vägen till hjärtat går genom magen. Vi är beredda att hålla med. Men vi tror inte bara att det är maten som är viktig, utan också allt runtomkring. Som bra redskap i köket, vackra skålar till dukningen och spännande detaljer som en ny ljusstake i fönsterkarmen.

I våra butiker hittar du en meny av möjligheter, där produkterna är ingredienser i en vacker vardag. Sortimentet består av märkesvaror inom glas, porslin, bestick, grytor, redskap och köksmaskiner i olika prisklasser. På plats finns också vår personal som bjuder på kunskap, inspiration och tips som guidar dig rätt. Och med en talang för vackra paket, hjälper de dig dessutom med inslagningen. 

Vi finns helt enkelt till för att göra det lite enklare för dig att vara en bra värd. Och för att uppmuntra dig att bjuda mer. Längs resans gång har vi nämligen lärt oss att det goda blir ännu godare när man delar det med fler. 

Bjud mer!

 

 

Fakta o siffror
Cerverakedjan har 68 butiker, inkl 18 franchisetagare samt E-handel. I koncernen ingår dessutom NK Glas, Porslin & Kök med två butiker. Cerverakedjan har ca 600 anställda och omsatte 2013 ca 950 MSEK. Butikernas sortiment består av ca 6000 artiklar. I några av de större Cerverabutikerna erbjuder Cervera också ett belysnings- och möbelsortiment, anpassat till köket och matplatsen. 

Affärsidé
Cervera ska erbjuda ett brett sortiment av utvalda kvalitets- och designprodukter för matlagning, servering och dekoration i en inspirerande butiksmiljö där service och kunskap ger våra kunder ett mervärde.

Vision
Cervera ska vara den intresserade kundens första val, för kvalitetsprodukter kring umgänget i hemmet.

Historik
1987. Cervera grundas av Ragnar Bohman, Jack Moëll och Bo Forslund. Första butiken i Arninge, Stockholm.
1989. Cervera har sex butiker runt om i Sverige.
1990-talet. Cerverakedjan växer. Egna butiker och butiker ägda av franchisetagare.
2002. Cervera har nu 40 butiker. Bröderna Kopsch tar över ägandet av Cerveras egna butiker. Nya butiker tillkommer.
2006. Det börsnoterade Hakon Invest, numera ICA Gruppen, köper den övervägande majoriteten av Cervera AB.
2009. Cervera köper ett 20-tal attraktiva butikslägen av det konkursdrabbade DUKA och blir den marknadsledande och rikstäckande butikskedjan inom matlagning, servering och dekoration, med ett brett sortiment av kvalitets- och designprodukter från kända och eftertraktade varumärken.
2012-2013. Butikskoncept, inredning, butiks- och marknadskommunikation förnyas och genomgripande utbildningsinsatser genomförs, för att möta kundernas förväntningar och bli det självklara valet för den alltmer intresserade och kvalitetsmedvetna kunden. 
2015. Accent equity nya ägare. 

Ägare
Accent Equity 

 

Klicka för att stänga