20% rabatt vid köp över 500 kr*. Logga in eller bli medlem för att ta del av erbjudandet
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Äggstra allt!

Av | 18 februari 2019

Påsk, helgfrukost eller 06:30 på en tisdagsmorgon – det finns inget dåligt tillfälle för ägg! I Sverige äter vi i snitt 200 ägg var om året, alltså mer än ett varannan dag. Här bjuder vi på fyra äggstra goda tillagningssätt!

Klassikt kokt ägg

Koka upp en kastrull med vatten och sänk försiktigt ner äggen. Koka till önskad konsistens. 
5 minuter: Rinnig gula, fastare vita. Ett perfekt löskokt ägg! 
7 minuter: Krämig gula och fast vita. 
8 minuter: Passar bra till sallader och mjukare ägghalvor. 
9 minuter: Fast vita och gula, alltså redo för gubbröran eller skivad på smörgåsen!

Äggcoddler

Lyxfrukost på 10 minuter? Inga problem med Äggcoddlern! Smörj Äggcoddlern med lite smör, lägg i rökt skinka, finhackad persilja och smulad fetaost. Knäck över ett rått ägg. Sätt på locket och ställ i en kastrull med kokande vatten i 9 minuter. Plocka upp, rör om och njut!

Pocherat ägg med sparris, örtfärskost och lax

En riktig vårig och enkel rätt som du slänger ihop på några minuter.

  1. Mixa blandade örter och färskost i en matberedare. 
  2. Knäck ett ägg i en liten skål eller ett glas. Rör upp en virvel i det sjudande vattnet och låt ägget försiktigt glida ner. Låt koka i ca 3-4 minuter för en krämig gula. Ta upp med hålslev. 
  3. Stek samtidigt sparris i en grillpanna. 
  4. Bred färskosten på bröd och lägg på lax, sparris och ägget. Garnera med kryddgrönt, salt och nymalen svartpeppar. 

Sunny side up

För det perfekta stekta ägget så handlar det om temperaturen! Värm en stekpanna, gärna i väl instekt gjutjärn. När pannan blivit varm täcker du den med precis så mycket fett så att ett tunt lager täcker botten. När fettet är så varmt att det fräser till om du droppar i en droppe vatten är pannan precis så varm som behövs för att ägget ska behålla sin form när du knäcker i det.

Tips! Vänta inte för länge med att knäcka i ägget, då kommer det att bränna kanterna innan vitan är färdig.

Sänk värmen så fort du har knäckt i ägget och stek det tills vitan har önskad konsistens. 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies