/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Nu är det Design Week

Att lämna 2020 bakom oss och kliva in i 2021 är nog en lättnad för många, och det gångna året har helt klart påverkat oss. Vi har omdefinierat att umgås genom att ses och laga mat utomhus, även mitt i vintern. Vi har tagit en drink över videolänk och delat med oss av nya äventyr i köken snarare än på resor. 
Självklart kan vi också se spår av 2020 i trenderna för 2021 - nu drömmer vi om lekfull färgprakt, funktionella produkter som tillåts vara vackra och svenska klassiker. Vi bjuder in humorn i våra hem och lägger tid på att vårda våra saker. 8/2 drar Stockholm Design Week igång och vi har valt att här fokusera på tre av de trender vi ser tydligast under våren 2021. 
Design week

Inred med färg

Oavsett om det är för att vi behöver muntras upp efter 2020 eller om det är för att vi längtar efter våren så är en av de stora trenderna för våren 2021 att inreda med färg! Fyll ditt hem med svulstiga konstraster och lekfulla stilbrott - gärna med en dos humor. Vi ser fortsatt skruvade ljus i pastelliga färger som drar blickarna till sig, och adderar gärna porslin som vågar sticka ut. More is helt klart more den här säsongen.

Form & Funktion

Att det ska vara praktiskt är inte en ursäkt för att det inte ska vara vackert! Finns det någonting vi har lärt oss 2020 så är det att man kan spendera otroligt mycket tid i köket när man inte kan kan gå på restaurang och besöka vänner på samma sätt som innan. Men det är inte bara av ondo - att lägga tid på matlagningen och köket kan vara riktigt meditativt. speciellt om det är en njutning att ta fram brödrosten eller nötknäckaren. Vi ser fler och fler varumärken som tidigare främst formgivit inredningsprodukter som rör sig mot köket för att sätta sitt uttryck på vardagshjältarna. 
Design week
Design week

Svenska klassiker

Svensk formgivning är hetare än någonsin - både klassiska varumärken och nya uppstickare. Vi vill mer än någonsin visa upp vårt ursprung och den svenska designhistorien, gärna med klassiska mönster i nya former eller blivande klassiker som blir statement pieces i hemmet. Kanske är det alla de mörka månaderna som gör att svenska ljusstakar är extra älskade den här våren?
Extra spännande att se är de nya samarbeten som dyker upp, som till exempel Mimmi Blomqvist som i sitt examensarbete på Konstfack samarbeta med Kosta Boda och skapade serien Kappa.