Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Grilla som ett proffs

Av | 03 maj 2017

Den kemiska förklaringen till varför grillat kött, grillad fisk och grillade grönsaker smakar så gott har ett namn: Maillardreaktionen. De goda dofterna och smakerna uppstår när sockerarter och proteiner reagerar med varandra.

Om maten är torr på ytan när du grillar den så kommer Maillardreaktionen igång fortare. Därför ska marinad och andra vätskor torkas bort före grillning.

När Maillardreaktionen och karamellisering sätter igång blir det dessutom lättare att lossa maten från det heta gallret. Därför är det bra om kocken har lite tålamod och inte vänder och flyttar på maten i onödan. 

Ett tips från proffsen: Satsa inte en dyrare grill än grannen, satsa på bättre (men mindre) kött, färskare fisk, och finare grönsaker.

Professional Secrets
Stekspade 28,5 cm 199:-

- 100 procent rostfritt stål tillåter en perfekt kombination av smidighet och styrka.
- Lätt att rengöra.
- Perfekt för att hantera ömtålig fisk. 

Professional Secrets 
Stekpincett 30 cm 159:-

- I 100 procent rostfritt stål. Lite bredare och därför mycket stadig.
- Grepp med ”kil” ger ett öppnare, bättre gap och ser till att kocken inte nyper sig själv i handflatan.
- Perfekt för grönsaker och små och stora köttbitar.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies