Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Intervju med Pernilla Wahlgren

Intervju med Pernilla Wahlgren
Av | 14 april 2016

Det exklusiva samarbetet mellan Pernilla Wahlgren och Sagaform har resulterat i den dekorativa serien Piccadilly – en kollektion vackra formar som fungerar lika bra i ugnen som på det dukade bordet, och inte minst tillsammans. Vi har intervjuat Pernilla inför den stora lanseringen!

Pernilla om samarbetet

”Sagaform tog kontakt med mig och frågade om jag var intresserad av att ta fram en speciell serie för dem. Eftersom jag bland annat är kläddesigner älskar jag ju att skapa och formge. Dessutom ligger matlagning mig varmt om hjärtat och därför kändes samarbetet som ett steg i rätt riktning”.

INTERVJU

Vad står som inspiration till serien?  

– När jag bjuder på middag ställer jag gärna fram grytor och stora formar – det som maten har tillagats i helt enkelt. Serien består därför av funktionella ugnsformar som man dessutom blir glad när man ser, något jag tycker saknas på marknaden idag. Inspirationen kommer framförallt från de färger jag är förtjust i. Viktigt är också att färg och form går hand i hand.

Färg och form går hand i hand 


Hur blir man en riktigt bra gäst? 

– En bra gäst är en som är där för att ha trevligt. Man ska vara spontan och bjuda på sig själv, samtidigt som man visar intresse för sitt sällskap. Man kan erbjuda sig att hjälpa till, men kanske inte för mycket. Glöm inte bort att tacka för maten. 


Vilka är dina bästa tips till festfixaren?

– Jag förespråkar enkelhet. Tänk på att inte gör det för svårt för dig själv. Är du inte van att laga en trerätters gourmetmiddag så gör det inte nu heller. Satsa istället på din paradrätt och laga den med extra kärlek. Matlagning i ugn är ett bra tips eftersom det sköter sig själv. Lägg ner tid på en trevlig dukning. Jag tycker att belysning är viktigt för att skapa rätt känsla. Det ska vara mycket levande ljus och tindrande lampor. 

Fotograf: Peter Knutson.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies