Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

GRILLTIPS MED JOHAN JURESKOG

Av | 31 mars 2016

Johan Jureskog är en av våra mest framgångsrika kockar med erfarenhet från stjärnkrogar i både Frankrike och Sverige. Bland meriterna finns allt från första plats i VM och OS i matlagning till en guldmedalj från Gastronomiska Akademien. Idag har Johan Jureskog två restauranger i Stockholm, Rolfs Kök samt AG, som utsetts till Sveriges bästa köttkrog tre år i rad, samt en egen köttlinje på Hemköp. Att säga att Johan är landets främsta köttkock är ingen underdrift.

Det anrika företaget Morakniv har tillsammans med Johan tagit fram en unik serie med köksknivar. Morakniv har under 125 år tillverkat knivar för alla tänkbara tillfällen - att använda i köket, vid fisket, slakten, på byggen eller till slöjdarbeten. Alla produkter är tillverkade i Sverige och är en del i det svenska kulturarvet. Serien med Johan består av fem olika köksknivar för alla tillfällen - från en brödkniv till en rejäl kockkniv och säljs endast på Cervera.

Johan tipsar - Så här grillar du det perfekta köttet

Graderna är baserade på att du tar skivan direkt från kyl samt att den är skuren i bitar om 300 g. En fördel är om bitarna är förskurna och har torkat ordentligt på hushållspapper vilket ger bättre färgsättning av köttet. Hetta upp grillen rejält på maximal effekt. Salta med vanligt finsalt och peppra gärna skivorna innan tillagning.

Vad som är viktigt med kött som grillas är att man ska ge f-n i att lågtemperera det.

Om det är entrecôte så behövs inget tillsatt fett, om det är biff så använd gärna talg eller matolja. Grilla köttbiten och vänd flera gånger tills du uppnått rätt kärntemperatur. Låt sedan vila 5 minuter medan familjen eller vännerna sätter sig bords och garnityren tas fram. Grilla sedan bitarna ytterligare 30 sekunder på varje sida och servera genast på varm tallrik.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies