Villkor

Minska matsvinnet!

Av | 17 augusti 2020

Visste du att hela en tredjedel av all mat som tillverkas slängs istället för att ätas? Och att vi bara i Sverige slänger ungefär 500 000 ton ätbar mat varje år? Vi är nog många som vill bidra till att den här siffran minskar – men hur kan man planera sina veckor så att man äter och handlar så smart som möjligt? Vi bad bloggaren Gustav Johansson från bloggen Jävligt Gott att hjälpa oss!

Här hittar du fem recept där du varje dag använder dig av resterna från gårdagen för att ta till vara på så mycket som möjligt av dina råvaror. Häng med på utmaningen! 

Rätterna som lagas under veckan är:

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies