Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Välj rätt stekpanna

Precis som med all köksutrustning finns stekpannor i många olika storlekar, varianter och prisklasser. De finns också i flera material med olika egenskaper. Ska man välja en stekpanna med beläggning eller utan beläggning?

Nedan bjuder vi på några tips som kan hjälpa dig att förstå vilka stekpannor som passar dig, din spis och dina favoriträtter! Vill du ha mer information om de vanligaste beläggningarna och vad det passar för, klicka här!

  • Avger hälsosamma mängder järn till maten
  • Jämn värmefördelning över hela stekpannan
  • Fungerar på alla typer av spisar, även öppen eld
  • Stek alltid med någon typ av fett 
  • Du kan använda redskap i alla material
  • Stek alltid med fett i pannan
Produkten hittas inte.

  • Kräver mindre, eller inget, fett vid stekningen
  • Perfekt allround-panna
  • Använd aldrig pannan på maxvärme
  • Lagom stektemperatur brukar vara170-180°C (då smöret tystnar i pannan)
  • Använd endast redskap i trä, plast eller silikon för att skydda beläggningen 

  • Har non-stickegenskaper men behöver fett vid stekningen
  • Tål höga temperaturer men ger bäst stekresultat vid 170-180°C
  • Skär aldrig med kniv direkt i pannan
  • Använd trä, plast eller silikonverktyg
  • Enkelt att rengöra, beläggningen drar varken till sig smak eller lukt

  • Tål hårda tag och höga temperaturer
  • Har ofta en kärna av aluminium som fördelar värmen jämt
  • Använd alltid fett när du steker
  • Vänd maten så få gånger som möjligt för bästa stekresultat! 

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies