Villkor

Premiär för Per Morberg köksredskap!

Äntligen är det premiär för kocken och skådespelaren Per Morbergs köksredskapsserie på Cervera. Morbergs smak är enkel - endast det bästa är gott nog. Serien innehåller gedigna kvalitetsprodukter till ett rimligt pris som ska hålla i generationer och som Morberg själv använder i köket.

Oljad ek, naturgarvat läder och fungerande kvarnverk – vi pratade med Per Morberg om hans kollektion av köksredskap som enligt honom själv är ordentliga saker och inget designtjafs.

När du lagar mat i tv-rutan vill många att du ska testa deras köksredskap.
– Det var alltid designade vispar och slevar, där man krånglat till allting. Jag vill ha produkter som ser ut som de jag arbetade med i köket på Operakällaren, ordentliga grejer. Då såg en restaurang ut som en restaurang, med rejäla förskärare och ordentliga skärbrädor.

Per berättar vidare om hans kärlek till rejäla redskap.
– Jag vill ha en ordentlig träslev, och då menar jag den sorten som sticker upp ur en grötskål i en gammal dikt om tomten, en riktig träslev, inte med en massa designdetaljer.

Vad har du för personlig favorit i din kollektion?
– Skärbrädan som kommer från en enda bit ek och läderförklädet i naturgarvat skinn.

Vad anser du är viktigast att ha i ett kök?
– Salt, peppar, smör och olivolja. Det tog oss ett tag att skapa bra salt- och pepparkvarnar men det har vi lyckats med nu - i oljad ek och med ordentliga kvarnverk. Det bara sprutar ut salt och peppar, i rätt storlek!

Vad lagar du helst till middag i höst?
– Härliga stekar och grytor, som varje höst. Jag ska faktiskt precis plocka ut en fransyska som stått i ugnen i åtta timmar på 70 grader till kvällens middag.


Per Morberg bjuder på ett recept från sin kokbok Maten, drycken och konsten att kombinera. Du hittar receptet här!

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies