Villkor

Premiär för Per Morberg köksredskap!

Äntligen Ă€r det premiĂ€r för kocken och skĂ„despelaren Per Morbergs köksredskapsserie pĂ„ Cervera. Morbergs smak Ă€r enkel - endast det bĂ€sta Ă€r gott nog. Serien innehĂ„ller gedigna kvalitetsprodukter till ett rimligt pris som ska hĂ„lla i generationer och som Morberg sjĂ€lv anvĂ€nder i köket.

Oljad ek, naturgarvat lĂ€der och fungerande kvarnverk – vi pratade med Per Morberg om hans kollektion av köksredskap som enligt honom sjĂ€lv Ă€r ordentliga saker och inget designtjafs.

NÀr du lagar mat i tv-rutan vill mÄnga att du ska testa deras köksredskap.
– Det var alltid designade vispar och slevar, dĂ€r man krĂ„nglat till allting. Jag vill ha produkter som ser ut som de jag arbetade med i köket pĂ„ OperakĂ€llaren, ordentliga grejer. DĂ„ sĂ„g en restaurang ut som en restaurang, med rejĂ€la förskĂ€rare och ordentliga skĂ€rbrĂ€dor.

Per berÀttar vidare om hans kÀrlek till rejÀla redskap.
– Jag vill ha en ordentlig trĂ€slev, och dĂ„ menar jag den sorten som sticker upp ur en grötskĂ„l i en gammal dikt om tomten, en riktig trĂ€slev, inte med en massa designdetaljer.

Vad har du för personlig favorit i din kollektion?
– SkĂ€rbrĂ€dan som kommer frĂ„n en enda bit ek och lĂ€derförklĂ€det i naturgarvat skinn.

Vad anser du Àr viktigast att ha i ett kök?
– Salt, peppar, smör och olivolja. Det tog oss ett tag att skapa bra salt- och pepparkvarnar men det har vi lyckats med nu - i oljad ek och med ordentliga kvarnverk. Det bara sprutar ut salt och peppar, i rĂ€tt storlek!

Vad lagar du helst till middag i höst?
– HĂ€rliga stekar och grytor, som varje höst. Jag ska faktiskt precis plocka ut en fransyska som stĂ„tt i ugnen i Ă„tta timmar pĂ„ 70 grader till kvĂ€llens middag.


Per Morberg bjuder pÄ ett recept frÄn sin kokbok Maten, drycken och konsten att kombinera. Du hittar receptet hÀr!

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies