Villkor

Äppelpaj

0 stjärnor
Recept: Jasmina Bylund & Anna Kubel

Ingredienser

Pajskal
250 g smör
6 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2 krm salt
2 msk kallt vatten
1 ägg

Fyllning
800 g fina äpplen
1 dl strösocker
3 tsk malen kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 175 g. Mixa alla ingredienserna till pajdegen och jobba fram en smidig deg. Låt vila i några minuter. Kavla sedan ut degen och täck pajformen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 min. Skala och gröp ur äpplena, skär i tunna skivor och om det finns tid kan man steka äpplena tillsammans med kanel, socker supersnabbt så att sockret smälter och det blir som en liten sirap runt äppelskivorna. Bred sedan ut äpplena i formen. Kavla ut resten av degen och gör remsor som flätas över pajen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min eller tills den har fått fin färg. Servera med en god vaniljsås eller en klick glass!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Äppelpaj

Pajskal
250 g smör
6 dl vetemjöl
3 msk florsocker
2 krm salt
2 msk kallt vatten
1 ägg

Fyllning
800 g fina äpplen
1 dl strösocker
3 tsk malen kanel

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2019/hostmatlagning/600x700_6.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies