Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Burrata med gröna bönor och svensk pesto

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

ca 4 portioner

Svensk pesto
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl babyspenat
1 liten vitlöksklyfta, pressad
50 g Västerbottensost
½ dl rostade solroskärnor
2 tsk pressad citronsaft
rivet skal från ½ citron
ca ¾ dl rapsolja
salt och svartpeppar

3 burrata
400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)
olivolja av god kvalité
flingsalt och svartpeppar

Instruktioner

Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.

Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata. Ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Burrata med gröna bönor och svensk pesto

ca 4 portioner

Svensk pesto
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl babyspenat
1 liten vitlöksklyfta, pressad
50 g Västerbottensost
½ dl rostade solroskärnor
2 tsk pressad citronsaft
rivet skal från ½ citron
ca ¾ dl rapsolja
salt och svartpeppar

3 burrata
400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)
olivolja av god kvalité
flingsalt och svartpeppar

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/mat/600x600_burrata-med-grona-bonor_web.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies