Ingredienser
ca 4 portioner
Svensk pesto
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl babyspenat
1 liten vitlöksklyfta, pressad
50 g Västerbottensost
½ dl rostade solroskärnor
2 tsk pressad citronsaft
rivet skal från ½ citron
ca ¾ dl rapsolja
salt och svartpeppar
3 burrata
400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)
olivolja av god kvalité
flingsalt och svartpeppar
Instruktioner
Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.
Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata. Ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.
Lämna recension
Burrata med gröna bönor och svensk pesto
ca 4 portioner
Svensk pesto
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl babyspenat
1 liten vitlöksklyfta, pressad
50 g Västerbottensost
½ dl rostade solroskärnor
2 tsk pressad citronsaft
rivet skal från ½ citron
ca ¾ dl rapsolja
salt och svartpeppar
3 burrata
400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)
olivolja av god kvalité
flingsalt och svartpeppar