Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Fudge med pekannötter & tranbär

Inga recensioner än
Recept: Louise Bondebjer

Ingredienser

ca 50-60 bitar

6 dl strösocker
4 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
5 msk kakao
120 gram (ca 2 dl) pekannötter
120 gram (ca 2 dl) torkade tranbär
3 msk smör
2 tsk äkta vaniljpulver

Blanda strösocker, grädde, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Rör om under större delen av tiden. Koka i ca 40 minuter tills blandningen når 120-125 grader och smeten klarar kulprovet (droppa i en droppe i iskallt vatten och försök rulla den mellan fingrarna). Ta av från plattan.

Hacka de torkade tranbären och pekannötterna och rör ner tillsammans med smör och vaniljpulver. Vispa runt ordentligt i några minuter och häll därefter den heta smeten i en bakplåtsklädd formen (15x20cm). Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp. Skär med vass kniv i önskad storlek.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Fudge med pekannötter & tranbär

ca 50-60 bitar

6 dl strösocker
4 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
5 msk kakao
120 gram (ca 2 dl) pekannötter
120 gram (ca 2 dl) torkade tranbär
3 msk smör
2 tsk äkta vaniljpulver

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/julrecept/fudge-med-pekannotter-och-tranbar.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies