Ingredienser
Pannkaksknyten
8-10 st pannkakor
2½ dl vetemjöl
1 tsk kardemumma, malen
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
Smör till gräddning
Mandelmassa:
2 dl mandelmjöl
1½ dl florsocker
1 krm salt
2-4 msk mjölk
Fyllning:
2 dl grädde
Topping:
1 msk florsocker
Steksnöre eller liknande
Gör så här
Pannkakor:
1. Blanda mjöl, kardemumma och salt i en bunke. Vispa ned hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen, ett i taget.
2. Smält smör i pannkakspanna och grädda tunna pannkakor. Lägg åt sidan för att svalna.
Montering:
3. Rör samman mandelmjöl, socker, salt och mjölk till en krämig mandelmassa.
4. Vispa grädden fast.
5. Klipp snören i lagom längd.
6. Lägg mandelmassa och grädde i mitten av pannkakan. Samla ihop kanterna och knyt försiktigt ihop pannkakan till ett knyte. Pudra med florsocker.
Lämna recension
Kardemummasmakande pannkaksknyten
Pannkaksknyten
8-10 st pannkakor
2½ dl vetemjöl
1 tsk kardemumma, malen
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
Smör till gräddning
Mandelmassa:
2 dl mandelmjöl
1½ dl florsocker
1 krm salt
2-4 msk mjölk
Fyllning:
2 dl grädde
Topping:
1 msk florsocker
Steksnöre eller liknande