20% rabatt på köksel.* Gäller ordinarie priser. Logga in eller bli medlem för att ta del av erbjudandet.
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Kimchibearnaise

Inga recensioner än
Recept: KIT Mat

Ingredienser

Ge din BBQ en koreansk touch och gör en kimchibearnaise. Med två grymma bea-hack är det dessutom varken bökigt eller svårt att göra din egen bearnaise.

Det bästa kökshacket i sommar är att göra din bearnaise i blender istället för att sila och vispa såsen över ett vattenbad. Tricket är att hälla ner smöret långsamt i en tratt medan blendern och det varma smöret får äggen att koagulera.

Till 4-6 personer
500 g smör
4 hackade schalottenlökar
1 msk estragon (dragon i vinäger)
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
6 ägg
1,5 dl kimchi

Till servering
Grillade grönsaker
Grillat kött eller vegetariskt alternativ.

Kimchibearnaise

Koka upp schalottenlök, estragon, vinäger och vatten i en kastrull, låt det reduceras ned till hälften.

Koka upp schalottenlök, estragon, vinäger och vatten i en kastrull, låt det reduceras ned till hälften.

Smält smöret i en kastrull till cirka 85 °C.

Sätt en tratt istället för det översta, lilla locket på blenderns ovansida. Detta för att det inte ska stänka upp när du häller ner det varma smöret.  Fortsätt låta blendern gå medan du långsamt häller ner smöret i såsen. Mixa tills såsen är fluffig. (Det märks när den tjocknar.)

Häll i kimchikål, men låt så mycket av vätskan stanna i burken. Det är själva kålen du vill åt. Beroende på hur stark sås du vill ha adderar du 1-2 dl kimchi till såsen. Dra igång blendern igen. Tips: räcker inte hettan så tillsätt din favorit hot-sauce.

Servera med nygrillat protein och lite grillade grönsaker.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Kimchibearnaise

Ge din BBQ en koreansk touch och gör en kimchibearnaise. Med två grymma bea-hack är det dessutom varken bökigt eller svårt att göra din egen bearnaise.

Det bästa kökshacket i sommar är att göra din bearnaise i blender istället för att sila och vispa såsen över ett vattenbad. Tricket är att hälla ner smöret långsamt i en tratt medan blendern och det varma smöret får äggen att koagulera.

Till 4-6 personer
500 g smör
4 hackade schalottenlökar
1 msk estragon (dragon i vinäger)
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
6 ägg
1,5 dl kimchi

Till servering
Grillade grönsaker
Grillat kött eller vegetariskt alternativ.

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/sasrecept/600x600_kimchibearnaise.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies