Villkor

Klassisk ostfondue

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

4 portioner

Drygt 600 gram riven ost, gÀrna en blandning av emmentaler och gruyÚre.
1 klyfta vitlök
3 dl vitt vin
1 msk maizenaredning
Salt
Vitpeppar
ev. muskotnöt
ev. citronjuice

Instruktioner

Gnid in fonduegrytans botten och vÀggar med en delad vitlöksklyfta.
Blanda den rivna osten med en msk maizena.
VÀrm upp vinet i grytan pÄ medelvÀrme, strax innan det börjar bubbla sÀnker du till lÄg vÀrme.
TillsÀtt den rivna osten samtidigt som du rör om.
NÀr osten Àr helt smÀlt och du har en slÀt, fin massa kryddar du med lite salt och vitpeppar. Vill du kan du Àven addera nÄgra droppar citronjuice och/eller lite fÀrskriven muskotnöt.

 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Klassisk ostfondue

4 portioner

Drygt 600 gram riven ost, gÀrna en blandning av emmentaler och gruyÚre.
1 klyfta vitlök
3 dl vitt vin
1 msk maizenaredning
Salt
Vitpeppar
ev. muskotnöt
ev. citronjuice

/globalassets/recept/mat/600x600_klassisk_ostfondue.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies