Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Klassisk ostfondue

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

4 portioner

Drygt 600 gram riven ost, gärna en blandning av emmentaler och gruyère.
1 klyfta vitlök
3 dl vitt vin
1 msk maizenaredning
Salt
Vitpeppar
ev. muskotnöt
ev. citronjuice

Instruktioner

Gnid in fonduegrytans botten och väggar med en delad vitlöksklyfta.
Blanda den rivna osten med en msk maizena.
Värm upp vinet i grytan på medelvärme, strax innan det börjar bubbla sänker du till låg värme.
Tillsätt den rivna osten samtidigt som du rör om.
När osten är helt smält och du har en slät, fin massa kryddar du med lite salt och vitpeppar. Vill du kan du även addera några droppar citronjuice och/eller lite färskriven muskotnöt.

 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Klassisk ostfondue

4 portioner

Drygt 600 gram riven ost, gärna en blandning av emmentaler och gruyère.
1 klyfta vitlök
3 dl vitt vin
1 msk maizenaredning
Salt
Vitpeppar
ev. muskotnöt
ev. citronjuice

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/600x600_klassisk_ostfondue.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies