Ingredienser
4 portioner
Drygt 600 gram riven ost, gÀrna en blandning av emmentaler och gruyÚre.
1 klyfta vitlök
3 dl vitt vin
1 msk maizenaredning
Salt
Vitpeppar
ev. muskotnöt
ev. citronjuice
Instruktioner
Gnid in fonduegrytans botten och vÀggar med en delad vitlöksklyfta.
Blanda den rivna osten med en msk maizena.
VÀrm upp vinet i grytan pÄ medelvÀrme, strax innan det börjar bubbla sÀnker du till lÄg vÀrme.
TillsÀtt den rivna osten samtidigt som du rör om.
NÀr osten Àr helt smÀlt och du har en slÀt, fin massa kryddar du med lite salt och vitpeppar. Vill du kan du Àven addera nÄgra droppar citronjuice och/eller lite fÀrskriven muskotnöt.
Lämna recension
Klassisk ostfondue
4 portioner
Drygt 600 gram riven ost, gÀrna en blandning av emmentaler och gruyÚre.
1 klyfta vitlök
3 dl vitt vin
1 msk maizenaredning
Salt
Vitpeppar
ev. muskotnöt
ev. citronjuice