Villkor

- Laxsashimi med ponzu och rispapper

0 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

2 portioner

100 g laxfile (Fröya eller Salma)
3 st rispapper
5 dl neutral olja att fritera i
1/2 st fänkål
1 st salladslök
1 dl gurka, i kuber
1 msk sesamfrön

Ponzudressing
1 lime, saften
1/2 dl japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja

Skiva laxen i sashimibitar. Värm upp oljan till 175 grader och fritera rispappret i delar till de blivit krispiga. Hacka salladslök och gurka samt skiva fänkålen. Blanda alla ingredienser till dressingen. Häll dressingen över laxen och lägg upp allt i en skål. Servera med rispapper

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

- Laxsashimi med ponzu och rispapper

2 portioner

100 g laxfile (Fröya eller Salma)
3 st rispapper
5 dl neutral olja att fritera i
1/2 st fänkål
1 st salladslök
1 dl gurka, i kuber
1 msk sesamfrön

Ponzudressing
1 lime, saften
1/2 dl japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja

/globalassets/inspiration/cerverat--klart/recept_laxsashimi_med_ponzu_och_rispapper.png

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies