Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Råbiff på frasigt surdegsbröd

Inga recensioner än
Recept: Edin Dzemat - Globals ambassadör

Ingredienser

4 portioner

1 st surdegsbröd
400 gram malt nötinnanlår
6 st äggulor
100 gram dill
4 dl olja
4st små potatis
20 gram corichionger
1 st citron
vattenkrasse

Gör så här

Skiva 4 st 1 cm tjocka brödskivor och stekt dem frasiga. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula. Mixa dillen tillsammans med olja i en mixer, sila sedan av.

Vispa 2 st äggulor luftiga och tillsätt dilloljan i långsamt tempo, smaka av med citron salt och svartpeppar. Skiva potatisen till tunna skivor och fritera dem på 120 grader till gyllenbruna, salta. Lägg upp råbiffen på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen.

Knivtips: Med en vass brödkniv från Global, G-9, skär du lätt igenom en hård brödskorpa och får fina jämna skivor.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Råbiff på frasigt surdegsbröd

4 portioner

1 st surdegsbröd
400 gram malt nötinnanlår
6 st äggulor
100 gram dill
4 dl olja
4st små potatis
20 gram corichionger
1 st citron
vattenkrasse

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/rabiff-pa-frasigt-surdegsbrod.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies