/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Råbiff på frasigt surdegsbrödTill 4 portioner1 st surdegsbröd400 g malt nötinnanlår6 st äggulor100 g dill 4 dl olja4 st små potatisar20 g cornichoner 1 st citronVattenkrasse
Gör så här1. Skiva 4 st 1 cm tjocka brödskivor och stekt dem frasiga.2. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula.3. Mixa dillen tillsammans med olja i en mixer, sila sedan av.4. Vispa 2 st äggulor luftiga och tillsätt dilloljan i långsamt tempo, smaka av med citron salt och svartpeppar.5. Skiva potatisen till tunna skivor och fritera dem på 120 grader till gyllenbruna, salta. Lägg upp råbiffen på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen.KNIVTIPS!

Råbiff på frasigt surdegsbröd

Råbiff på frasigt surdegsbröd
Ingredienser
Till 4 portioner
1 st surdegsbröd
400 g malt nötinnanlår
6 st äggulor
100 g dill
4 dl olja
4 st små potatisar
20 g cornichoner
1 st citron
Vattenkrasse

Gör så här

1. Skiva 4 st 1 cm tjocka brödskivor och stekt dem frasiga.
2. Baka 4 st ägg på 61 grader i 20 h låt dem svalna och skala, vill du inte ha bakad äggula går det utmärkt med en rå äggula.
3. Mixa dillen tillsammans med olja i en mixer, sila sedan av.
4. Vispa 2 st äggulor luftiga och tillsätt dilloljan i långsamt tempo, smaka av med citron salt och svartpeppar.
5. Skiva potatisen till tunna skivor och fritera dem på 120 grader till gyllenbruna, salta. Lägg upp råbiffen på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen.
KNIVTIPS! Med en vass brödkniv från Global, G-9, skär du lätt igenom en hård brödskorpa och får fina jämna skivor.

Lämna recension