/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Smörgåstårta med lax och räkor2 långsidor skivat rågbröd, kantskurna (använt gärna dagsgammalt bröd)2 långsidor skivat rustikt formbröd, kantskurna (använd gärna dagsgammalt bröd)VARMRÖKT LAXFYLLNING100 g färskost150 g varmrökt laxSaft och zest från 1 citronSalt och pepparRÖD KAVIAR- OCH ÄGGFYLLNING100 g färskost2 hårdkokta ägg, finhackade2 tsk röd kaviarSalt och pepparFÖRSTA TÄCKNINGEN50 g färskostANDRA TÄCKNINGEN200 ml crème fraiche2 tsk riven pepparrotSalt och peppar
Gör så här1. Skär brödskivorna i lika storlek.2. Rör ihop ingredienserna till de två fyllningarna i separata skålar.3. Varva laxfyllning samt kaviar- och äggfyllning mellan brödskivorna tills du fått en cirka 10 cm hög tårta.4. Täck tårtan med den med första färskosttäckningen.5. Vispa ihop den andra täckningen tills den känns lätt och fluffig.6. Sprid den andra täckningen över kakan.7. Låt stå kallt i en timme, alternativt över natten.TIPS!

Smörgåstårta med lax och räkor

Smörgåstårta är en svensk klassiker som passar perfekt till festliga tillfällen. I den här smörgåstårtan kombineras den läckra smaken av lax och räkor med en vacker dekoration av ätbara blommor. Detta kommer garanterat att bli ett blickfång på festbordet och imponera på dina gäster.
Testa detta goda recept på smörgåstårta med lax och räkor, dekorerad med ätbara blommor.
Smörgåstårta med lax och räkor
Ingredienser
2 långsidor skivat rågbröd, kantskurna (använt gärna dagsgammalt bröd)
2 långsidor skivat rustikt formbröd, kantskurna (använd gärna dagsgammalt bröd)

VARMRÖKT LAXFYLLNING
100 g färskost
150 g varmrökt lax
Saft och zest från 1 citron
Salt och peppar

RÖD KAVIAR- OCH ÄGGFYLLNING
100 g färskost
2 hårdkokta ägg, finhackade
2 tsk röd kaviar
Salt och peppar

FÖRSTA TÄCKNINGEN
50 g färskost

ANDRA TÄCKNINGEN
200 ml crème fraiche
2 tsk riven pepparrot
Salt och peppar

Gör så här

1. Skär brödskivorna i lika storlek.
2. Rör ihop ingredienserna till de två fyllningarna i separata skålar.
3. Varva laxfyllning samt kaviar- och äggfyllning mellan brödskivorna tills du fått en cirka 10 cm hög tårta.
4. Täck tårtan med den med första färskosttäckningen.
5. Vispa ihop den andra täckningen tills den känns lätt och fluffig.
6. Sprid den andra täckningen över kakan.
7. Låt stå kallt i en timme, alternativt över natten.
TIPS! Dekorera tårtan med skivad gurka, rädisor, räkor, ägg, dill, hackad gräslök, salladsblad, en klick röd kaviar och ätbara blommor (läs om ätbara blommor här).

Lämna recension