Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Smörgåstårta med lax och räkor

Inga recensioner än
Recept: Sara Wicklin

Ingredienser

2 långsidor skivat rågbröd, kantskurna (använd gärna dagsgammalt bröd)
2 långsidor skivat rustikt formbröd, kantskurna (använd gärna dagsgammalt bröd)

Varmrökt laxfyllning
100 g färskost
150 g varmrökt lax
saft och zest från 1 citron
salt och peppar

Röd kaviar- och äggfyllning
100 g färskost
2 hårdkokta ägg, rivna
2 tsk röd kaviar
salt och peppar
Första täckningen
50 g färskost

Andra täckningen
200 ml crème fraîche
2 tsk riven pepparrot
salt och peppar

Smörgåstårta med lax och räkor

Gör så här

Skär brödskivorna i lika storlek.

Rör ihop ingredienserna till de två fyllningarna i separata skålar.

Varva laxfyllning samt kaviar- och äggfyllning mellan brödskivorna tills du fått en cirka 10 cm hög tårta.

Täck tårtan med den med första färskosttäckningen.

Vispa ihop den andra täckningen tills den känns lätt och fluffig.

Sprid den andra täckningen över kakan.

Låt stå kallt i en timme, alternativt över natten.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Smörgåstårta med lax och räkor

2 långsidor skivat rågbröd, kantskurna (använd gärna dagsgammalt bröd)
2 långsidor skivat rustikt formbröd, kantskurna (använd gärna dagsgammalt bröd)

Varmrökt laxfyllning
100 g färskost
150 g varmrökt lax
saft och zest från 1 citron
salt och peppar

Röd kaviar- och äggfyllning
100 g färskost
2 hårdkokta ägg, rivna
2 tsk röd kaviar
salt och peppar
Första täckningen
50 g färskost

Andra täckningen
200 ml crème fraîche
2 tsk riven pepparrot
salt och peppar

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/smorgastarta.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies