Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Spagetti Vongole

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

1 kg vongole eller hjärtmusslor
3-4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1 st röd chili
500 g spagetti eller linguine pasta
olivolja
50 g smör
flingsalt
svartpeppar
1.5 dl vitt vin
1 citron, skal

Spagetti Vongole

Gör så här

1. Rengör musslorna noggrant spola dem under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.

2. Hacka vitlök, bladpersilja och chilin.

3. Koka pastan al dente i saltat vatten.

4. Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av bladpersiljan, musslor. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

5. Häll i vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter.

6. Blanda i chilin, resten av bladpersiljan och rivet citronskal.

7. Rör ner pastan i musslorna och servera på ett stort fat.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Spagetti Vongole

1 kg vongole eller hjärtmusslor
3-4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1 st röd chili
500 g spagetti eller linguine pasta
olivolja
50 g smör
flingsalt
svartpeppar
1.5 dl vitt vin
1 citron, skal

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/matrecept/vongolestor.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies