Villkor

Afroart

Afroart grundades på 60-talet som en stiftelse av kvinno- och kyrkoorgansisationer med målet att stödja, utveckla och sprida kunskap om hantverk i tredje världen. Till en början inriktade man sig på den afrikanska kontinenten, sedan tillkom länder i Latinamerika och Asien.

1967 öppnade den första Afroartbutiken i Stockholm. Initiativtagare var Jytte Bonnier och idén föddes ur ett annat projekt, etablering av en konstskola i Sydafrika, Rorke’s Drift. Lärare på skolan var en grupp svenska konstnärer som lyckades göra skolan till en stor succé. Föremål som kom till på skolan skapade snabbt ett internationellt intresse, vilket i sin tur genererade ett behov av försäljningskanaler utanför Sydafrikas gränser.

Idag erbjuder Afroart ett stort utbud av omsorgsfullt handtillverkade redskap och inredningsdetaljer för hemmet.   

Afroart Afroart

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies