Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Reijmyre Glasbruk

Reijmyre Glasbruk , grundat 1810
Här skapas unik och vacker glaskonst!
Både bruksföremål , glasserviser och konstglas , året om i en kreativ och inspirerande miljö i Östgötska Rejmyre.
Glasblåsarpipan uppfanns för 2000 år sedan och på Reijmyre tillverkas glaset fortfarande för hand med hjälp av glasblåsarpipan.
Det finaste , svåraste och mest genuina sättet att tillverka glas är genom sk. Drivteknik , då glasblåsaren formar glaset med sin hand . Flera av Reijmyres glaskollektioner tillverkas fortfarande som drivet glas , bla glasservisen Antik och Slottet.
Du kan försäkra Dig om ett glas är drivet genom att vända upp och ner på det och titta och känna under foten , finns där ett märke efter verktyget punteln , ett sk. Puntelmärke , då vet Du att glaset är drivet.
Glasservisen Antik har tillverkats på glasbruket på samma sätt sedan bruket startade sin verksamhet 1810 , så här kan man prata om ”Tidlös Design”.
Vi har från Reijmyres kollektion till att börja med valt ut det mest unika:

  • Glasservis Antik , tillverkad på samma sätt sedan 1810 på Glasbruket.
  • Vinglas Slottet , Design Tomas Harila Carlgren och Lars Sjöberg, 1700-talsdesign.
  • Champagneglas Juhlin , Formgiven av Richard Juhlin . Richard Juhlin anses som världens främsta champagneexpert.
    Höjdpunkter i karriären: Dubbad till riddare i Champagne 1997. Tog världsrekord i antal provade champagner 1998 och håller det fortfarande. Är i dag uppe i fler än 6000 champagner. Arrangerade och satt med i juryn vid den internationellt mycket uppmärksammade Millenniumprovningen 1999, där världens främsta champagne genom tiderna utsågs.

Reijmyre Glasbruk Reijmyre Glasbruk
  • Pris

    kr
    kr
Totalt 1 produkter

Produkter

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies