Villkor

Aino-Maija Metsola

Aino-Maija Metsola (född 1983) är en Helsingforsbaserad frilansillustratör, designer och författare.
Hon studerade vid University of Art and Design Helsinki (Aalto University School of Arts) och tog sin magisterexamen 2008.
2005 deltog hon i en designtävling organiserad av Marimekko vilket resulterade i att hennes tryck Mokki användes av Marimekko i deras interiörkollektion. Sen 2006 har hon samarbetat med Marimekko och designat många tryck för dem, de mest kända är Jurmo, Juhannustaika och Sääpäiväkirja.
Med sitt enorma intresse för färg skapar Aino-Maija djärva men subtila tryck. Hon arbetar mestadels för hand med olika tekniker som bläck, akvareller, kritor, gouache, linoleumtryck och färgpennor.
Hennes verk har presenterats i publikationer och utställningar runt om i världen.
Hon har fått V&A Illustrationspris för bästa bokomslagdesign och Finlandia Junior-priset för finsk barnlitteratur. Hennes böcker för barn gjorda i samarbete med Wide Eyed Editions UK har publicerats på 21 språk.

Aino-Maija Metsola Aino-Maija Metsola

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies