Villkor

Alexander Lervik

Alexander Lervik, född 1972, är en svensk formgivare och möbeldesigner. Han tog examen från Beckmans designhögskola 1998 och har nu arbetat som produktdesigner i över 20 år. Hans designstudio ligger på Södermalm i Stockholm och därifrån samarbetar han med några av de främsta svenska och internationella producenterna.

Hans verk spänner från små cykellampor till stora ljusa konstverk, från möbler till arkitektoniska uppdrag och från konstglas till spritflaskor. Det som kännetecknar hans arbete är innovation, humor, passion och intensitet, hans vision är att skapa produkter som ger nya upplevelser och intryck för observatören. ”Jag älskar innovation! Min favoritpublikation är 'Forskning och framsteg' och jag inspireras att hitta mina nya lösningar inom de områden jag arbetar inom” säger han.

Alexander är representerad på Nationalmuseet i Stockholm, Nationalmuseet och Nationalmuseet för konst, arkitektur och design i Oslo och Röhsska museet i Göteborg.

Alexander Lervik Alexander Lervik

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies