Villkor

Anke Buchmann

Anke Buchmann, född 1978, är en konstnär med sin bas i Berlin.

Anke tog examen från University of Arts i Berlin 2005 och fram till 2013 arbetade hon för ledande byråer inom digital reklam i Berlin, Stockholm och Wien. Hon arbetade som chef för design av användarupplevelse för sociomantiska laboratorier, och undervisade vid Miami Ad School Berlin.

Mellan åren 2015-2018 studerade hon keramisk design på Central Saint Martins i London. Hon ändrade riktning bort från det digitala, mot en mer handfast och konkret värld av konst i lera.

Hon har vunnit ett stort antal priser och utmärkelser, hon vann exempelvis NextGen Design Award 2016 och Good Design Awards 2017. Hon finns med på Vanity Fairs lista från 2018 på kvinnliga konstnärer att räkna med i framtiden. Och med Nachtmanns kristallglas Punk blev Anke ett namn på mångas läppar. Serien är nydanande och dammar av det traditionella och låter det moderna ta plats. Hennes idé var att låta lyxen och punken förenas och resultatet blev mycket uppskattat och uppmärksammat.

Anke Buchmann Anke Buchmann

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies