Villkor

Erik Magnussen

Erik Magnussen (1940-2014) var en mångsidig dansk designer. Utbildad till keramiker på Konsthantverksskolan mellan 1956-60 och 1960-61 på Den Kungliga Danska Konstakademin i Köpenhamn.

Efter avslutad examen arbetade han hos porslinstillverkaren Bing & Grøndahl, där han skapade vardagsporslin i enkla stilrena former. Han formgav även funktionella möbler som till exempel Z-chair för Torben Ørskov & Co. Hans verk - kännetecknas av enkelhet och funktionell elegans vilket genom åren lett till samarbeten med b.la. Fritz Hansen, Royal Copenhagen, Paustian och Georg Jensen.

Från 1976 arbetade Magnussen för Stelton i Köpenhamn. Där formgav han den eleganta och tidlösa termosen EM77 som fortfarande tillverkas och som har blivit en av deras bästsäljande klassiker.

Erik Magnussen Erik Magnussen

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies