Villkor

George Sowden

George Sowden föddes i Leeds, Storbritannien och flyttade till Milano på 70-talet där han startade sin egen design- och produktutvecklingsstudio. Han en av grundarna bakom designerkollektivet Memphis Group som var verksamma mellan 1981–1988 vars design till stor del bestod av postmodernistiska, geometriska och mycket färgglada mönster. Gruppen ville bryta med den tidens smak och skapa debatt och deras skapelser kan i många fall ses som konstverk då flera föremål direkt hamnade på utställningar.
 
Sowden har arbetat för flera företag världen över och startade sitt eget varumärke SOWDEN 2010. Kollektionen SOWDEN hittar du bland annat i Hays sortiment där dess rena linjer och färgkombinationer i pastell återskapar en känsla av retro.
George Sowden George Sowden

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies