Villkor

Ingegerd Råman

Ingegerd Råman är en av Sveriges främsta glaskonstnärer, med en karriär som startade redan på 60-talet. Hon har designat en mängd bruksföremål, ofta med fokus på det dukade bortet. Hennes formgivning är avskalad och enkel, med föremål som tål att användas under lång tid.

"En burk med lock är en burk med lock. Men det måste finnas värme, tanke, idé och poesi bakom", säger Råman, och tillägger: "Mina föremål får sitt fulla liv först då man använder dem."

Ingegerd Råman utbildade sig vid skolor i England, Italien och Sverige, och efter utbildningen blev hon formgivare vid Johansfors glasbruk 1968. 1972 öppnade hon sin egen keramikverkstad, och på 1980-talet blev hon formgivare vid Skrufs glasbruk där hon skapade en rad prisbelönta föremål. Sedan 1999 är Råman anställd som formgivare vid Orrefors där hon har formgivit bland annat glas, bestick och skålar.

Ingegerd Råman - Designer & Formgivare Ingegerd Råman - Designer & Formgivare

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies