Villkor

Lina Ekstrand

Lina Ekstrand är en lekfull illustratör bosatt på Österlen. Hon har studerat vid London College of Communication och har en kandidatexamen i Visuell Kommunikation från Danmarks Designskole. Hon har även undervisat i modeillustration på Stockholms Tillskärarakademi.
Lina Ekstrand har jobbat som frilans i över tio år och har gjort flera lyckade samarbeten med bl.a. Elle, ICA, Pernod Ricard, DN, Cervera, Findus och IKEA. Hon jobbar med allt från förpackningsdesign till reklamkampanjer, porslins-och textilmönster, bokomslag, livemålning och redaktionella jobb. För Rörstrand har hon ex. utformat serien My First Swedish Grace.
Lina jobbar i en rad olika tekniker men framförallt med blyerts, akvarell och tusch. Lina använder sig mycket av naturen i sitt arbete och Arts & crafts-rörelsen och Bloomsburygruppen är båda stora inspirationskällor i livet och arbetet.

Lina Ekstrand Lina Ekstrand

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies