Villkor

Maria Nilsdotter

Maria Nilsdotter är formgivare och guldsmed. Hennes design utmärks av kontraster, nordisk mystik och naturinspiration. Det är lätt att förtrolla sig i Nilsdotters verk. Den stilrena designen, i kombination med de detaljerade detaljerna är svåra att slita blicken från.

Är du på jakt efter en tidlös design som står ut är Maria Nilsdotters produkter helt rätt för dig. Produkterna framtagna i samarbete med Skultuna är tillverkade i mässing.

Maria Nilsdotter i samarbete med Skultuna

Nilsdotters karaktäristiska design möter Skultunas material i samarbetet mellan de två aktörerna. Det blir ett lyckat möte och resultatet är produkter som kommer hålla länge, både sett till kvalitet och design.

Maria Nilsdotters formgivning är någonting helt nytt för Skultuna, men Nilsdotter menar att de också har mycket gemensamt. Bland annat tanken om att kvalitet och material ska värderas högt. Nilsdotters design kan beskrivas som något mer vågad, än Skultunas. Detta har Nilsdotter använt sig av när hon designat produkterna i mässing. Hon säger själv att hon är nöjd över det tidlösa, klassiska och punkiga resultatet.

Skultuna ljusstakar, servettringar och fat

I sitt samarbete med Skultuna har Maria Nilsdotter tagit fram flera produkter, däribland ljusstakar, servettringar och fat. Vilken produkt blir din favorit?

Spike ljushållare

Den punkiga ljushållaren i mässing är formgiven 2016. Ljushållarens strama linjer kontrasteras av punkiga taggar. Spike ljushållare är tillverkad av blankpolerad mässing.

Claw ljusstake

Vid en första anblick ser ljusstaken ut som en klassisk ljusstake, men vid en närmare titt är det tydligt att den klassiska ljusstaken har fått en uppdaterad design. Ljusstakens ögla liknar en klo. Ljusstaken är tillverkad av blankpolerad mässing och formgavs 2015.

Claw servettring

I serien Claw hittar du även servettringen Claw. Servettringen omsluter servetten likt en klo i blankpolerad mässing. Vill du vara säker på att dina gäster uppmärksammar din dukning är Claw servettringar det givna valet.

Claw fat

Fatet passar lika bra att lägga smycken, som ljus på. Fatets stilrena linjer bryts ut av de mer detaljerade tassarna, föreställande klor. Fatet är tillverkat av polerad mässing.

Perfekt present

Produkterna, som är som egna som konstverk, är perfekta att ge bort i present. Ge bort vackra servettringar till bröllopsparet, ett mässingfat till den som fyller år eller en ljusstake till den som precis har flyttat hemifrån. Produkterna i mässing uppskattas över flera generationer.

Putsa mässing

Försilvrad mässing tas bäst om hand när den diskas för hand och putsas med silverputsduk. För att bli av med svårare fläckar passar ett skonsamt putsmedel. Ta hand om dina mässingspordukter på rätt sätt så kommer de hålla riktigt länge.

Maria Nilsdotter smycken

Nilsdotter har en examen i smyckesdesign från Central Saints Martins i London. Hon tog sin examen 2007 och grundade samma år sitt varumärke. När hon precis hade startat sitt företag gjorde hon allt själv.

Smyckena som hon skapar är inspirerade av nordisk design och mytologi. Inspirationen märks i form av produkternas detaljer, som är lika annorlunda som självklara.

Flera utmärkelser

Nilsdotter har under sin karriär fått flera utmärkelser, däribland:

  • Guldknappen (Damernas värld), 2012
  • Årets Accessoardesigner (ELLE), 2014 
  • Årets Accessoardesigner (ELLE), 2019
Maria Nilsdotter | Designer & Formgivare Maria Nilsdotter | Designer & Formgivare

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies