Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Inspiration

Fest på fem minuter

Bjud in till spontan-AW

Visste du att 1 av 3 av våra medlemmar vill bjuda hem oftare än vad de gör? Prestationsångest och tidsbrist sätter lätt käppar i hjulet, men måste det vara så krångligt? Det viktigaste är trots allt att vi får chansen att umgås med våra nära och kära, så satsa på enkla tilltugg som maximerar tillsammanstiden! Och så kanske lite bubbel på det.

Till den trendmedvetna studenten

Ska du på studentmottagning hos en riktig inredningsfantast? Kanske någon som är i startgroparna till att flytta till sitt första egna hem, eller som alltid vill uppdatera rummet hemma? Ingen fara, här hittar du några av våra absolut populäraste inredningsdetaljer just nu!  

Till matnörden som har allt

Present till en person som lever och andas mat, är nyfiken på det senaste och alltid är på jakt efter nya upplevelser? Lätt som en plätt! Här har vi samlat några av våra mest uppskattade foodie-produkter som garanterat utmanar i köket och förhoppningsvis även resulterar i en middagsinbjudan.

Till hemmabaren

Vill du uppvakta en riktig barfantast i din närhet? Grattis! Då finns det en mängd olika produkter som kan passa. För att bygga en riktigt bra hemmabar behövs inte mycket: några olika glas, redskap och bra råvaror. Vill du kan du komplettera presenten med någon spännande flaska, eller kanske en hemmagjord sockerlag?

Vinglasskola för Riedelglas

Dryckesexperten Jens Dolk går igenom olika druvsorter

Druvsorten är en av de viktigaste faktorerna för hur ett vin doftar och smakar. Men vad som också är avgörande för vinupplevelsen är i vilket glas vinet avnjuts. I Druvspecifikt med Riedel går dryckesexperten Jens Dolk igenom några av våra mest älskade druvor – och vilken typ av glas som krävs för att vinet ska komma till sin rätt.

Matlagningsglädje

Rätt redskap gör matlagning till en dröm. Nya attiraljer till köket sporrar inspirationen att prova nya recept och laga gamla favoriter. Praktiska prylar är en perfekt present till någon du tycker om, eller om du bara vill skämma bort dig själv.

Bröllopspresenter och klassisk design

Personalen tipsar!

Grönt är skönt

Ladda upp för årets mest grönskande tid

Äntligen är det dags att fylla balkonger och trädgårdar med prunkande växter och grönare val. I sommar är vi extra förtjusta i naturnära material och planterar gärna i lerkrukor med vackra detaljer i glänsande guld. Här hittar du flera tips som bjuder in naturen.

Säsongens Nyheter

Inspiration för ett sommarredo hem

I sommar vill vi fortsätta njuta av organiska former och material. Säsongen lockar till en naturnära känsla där havet står i fokus och uppspolat glas och korall vaggar in oss i rätt saltstänkta atmosfär. Vi gör plats i hemmet för ljusa nyanser, vackert hantverk i trä och keramik, såväl som stilrena detaljer i mässing.

Här hittar du några av våra favoritnyheter just nu!

Bubblande sommarkänslor

Läs vår tidning Till Bords

Irresistible gifts

Att uppvakta någon på den speciella dagen eller att överraska någon du tycker om med ett vackert paket är en härlig känsla – nästan härligare än att få paket! Hos oss hittar du presenter som håller i många år, och som är lika vackra utanpå som inuti. Vi är jättestolta över att hela 55 % av våra medlemmar tycker att vi gör de allra finaste paketen – vi lovar att fortsätta ge det där lilla extra till varje paket för en riktig wow-effekt!


Klicka på bilden nedan för att komma vidare och läsa senaste numret av vår tidning Till Bords! 

Grilla som en mästare - tre olika grilltekniker

Finns det något som skapar en ljuvare sommarstämning än när man får inviga grillen? Till en mysig tisdagsmiddag eller långa kvällen – vi tipsar om bästa sätten att maxa säsongens grillupplevelser.

Johanna Högväg & Cervera

Nytt designsamarbete inspirerat av den svenska sommaren

Den finlandssvenska illustratören Johanna Högvägs mönster präglas av lekfullhet, detaljrikedom och härliga färger. I kollektionen hon skapat tillsammans med oss får vi följa henne på en solig cykelfärd genom ett somrigt Sverige. På allt från kökshanddukar och serveringsbrickor till muggar och underlägg passerar vi åkrar, skog och stad.

Bubbelskola

Allt du behöver veta om mousserande

Ett härligt glas bubbel lyfter snabbt feststämningen men vet du vad skillnaden mellan Champagne, Crémant och Prosecco är? Generellt sett anger namnet vilket region det mousserande vinet kommer ifrån.

Champagne produceras till exempel uteslutande i det franska distriktet med samma namn, övrigt mousserande vin från landet kallas Crémant. Cava är den spanska motsvarigheten och Sekt kommer ifrån Tyskland. Spumante är det övergripande begreppet för italienskt bubbel och Prosecco är beteckningen för mousserande från landets norra regioner.

Men det är inte produceringsområde som särskiljer de olika dryckerna. Ett par olika jäsningsmetoder påverkar dryckens slutgiltiga resultat och smak. Den traditionella metoden används till Champagne, Cava och Crémant. Här tappas färdigt vin på flaska, sedan tillsätts socker och jäst för att sätta igång en andra jäsningsprocess som då skapar bubblorna medan flaskan ligger stilla i mörker. Champagne måste ligga minst 15 månader och Cava i minst 9 månader.

Den andra metoden används till Prosecco, Spimate och Sekt och kallas tankjäsningsmetoden. Här sker både första och andra jäsningen i en stor tank innan det färdiga mousserande vinet hälls på flaska. Det blir en annan typ av bubblor eftersom drycken och jästen inte har samma typ av kontakt.

Välj rätt öl till maten

Fem tips för att maxa smakupplevelsen

I Sverige och Norden har maten och ölet genom århundraden gått samman till en självklar del av vår matkultur. Lika självklart som det är att lägga ner tid och kärlek på valet av maträtt är det också viktigt att planera valet av öl – gärna med maträtten i åtanke. Genom att fundera över hur drycken och rätten kan komplettera varandra kan du enkelt förhöja helhetsintrycket.

Här nedan ger Gotlands Bryggeri några tips och listar tre typer av maträtter med tillhörande öltyper som passar till.

Arrangera din egen ölprovning

Fem tips från Gotlands Bryggeri

I Sverige har öltrenden vuxit sig stark de senaste åren. Men det är inte intresset för lågprisvarumärken som stått för den stora ökningen – det är hantverksölen. Ett sätt att uppleva skillnaderna som finns mellan olika typer av öl är att arrangera sin egen ölprovning. Att hålla i en provning behöver inte heller vara svårt. Genom att följa fem tips från Gotlands Bryggeri kan du enkelt maximera upplevelsen och förhoppningsvis lära dig något nytt.

Allt till grillen

8 redskap som tar grillningen till nästa nivå

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies