Snart är påsken här, och även om vi inte ses i de stora sällskapen så är det ett ypperligt tillfälle att bjuda in vårens smaker till bordet. Med några enkla knep och smarta trix håller du ansträngningen (och disken) till ett minimum så du kan njuta av vårsolen, påskgodis och dina närmsta. Glad påsk!
Nu är ljuset och värmen på väg, och vad passar väl bättre än att fylla på med massor av våriga nyheter? Här hittar du några av våra nya favoriter just nu, och du kan alltid hitta alla våra nyheter i sortimentet här.
Påsken är i antågande vilket vanligtvis innebär lunch- och middagsbjudningar med familj och vänner. Men även den här påsken kommervi att hålla oss i små grupper och ´mer avskalat. Så nu är det perfekta tillfället att sprida glädje och kärlek bland dom vi träffar - men också dom vi inte träffar. Här hittar du uppskattade, men enkla, presenter som är fina att ge bort nu under påsken. Hos oss kan du enkelt skicka ett inslaget paket med en liten hälsning till någon du tycker om, kanske till morföräldrarna som är begränsade att ta sig ut eller till släktingen som du skulle firat nu under ledigheten?
Våren och påsken är äntligen här! Naturen vaknar till liv, blommorna blomstrar och fåglarna kvittrar. I år drömmer vi extra mycket om sprakande färger och livliga uttryck, men självklart finns det även plats för lugna pasteller och varma toner. Oavsett vad du föredrar hoppas vi att du hittar dina nya påskfavoriter här och att de ger ditt hem det där lilla extra under påsken!
När det dukas upp till påskfest dukas det upp för vår! Fyll bordet med våriga toner, detaljer från trädgården och så många ägg som du orkar! Här hittar du fyra olika påskstilar.
Vi tycker att det är viktigt att alla produkter vi säljer är säkra att använda och inte innehåller några skadliga kemikalier. Vi arbetar därför aktivt för att fasa ut alla produkter som innehåller PFAS-ämnen. PFAS står för per- och polyflourerade akrylsubstanser och består av ungefär 4700 ämnen. PFAS tillsätts i produkter för att skapa ytor med non stick-egenskaper och är vanligt förekommande bland kok- och stekkärl till exempel. Exakt vilken skada ämnena gör vet man inte, men de är svårnedbrytbara i naturen, är cancerframkallande och påverkar reproduktionsförmåga och immunsystemet.
Idag saknas det lagstiftning som förbjuder dessa ämnen, men vi har ändå valt att aktivt fasa ut dem då vi anser att PFAS-fria alternativ både är bättre för människan och planeten.
Det vi rekommenderar i stekkärl är rostfritt, gjutjärn, kolstål och keramiska beläggningar. För att säkerställa att våra keramiska beläggningar inte består av PFAS-ämnen har vi valt att tillsammans med IVL (Svenska Miljöinstitutet) testa våra egna keramiska produkter för att kunna säkerställa att de är fria från tillsatta PFAS-ämnen.
Här hittar du de produkter som hittills har blivit testade och godkända.
Vi är måna om att de produkter vi säljer ska vara säkra att använda och inte innehålla skadliga kemikalier. Därför har vi beslutat att aktivt arbeta med att fasa ut produkter som innehåller PFAS-ämnen. Vår ambition är att fasa ut PFAS till år 2025, vilket är en stor utmaning men genom att vi agerar nu hoppas vi att tillsammans med vår bransch kunna ställa om till PFAS-fritt fram till dess.
Att lämna 2020 bakom oss och kliva in i 2021 är nog en lättnad för många, och det gångna året har helt klart påverkat oss. Vi har omdefinierat att umgås genom att ses och laga mat utomhus, även mitt i vintern. Vi har tagit en drink över videolänk och delat med oss av nya äventyr i köken snarare än på resor.
Självklart kan vi också se spår av 2020 i trenderna för 2021 - nu drömmer vi om lekfull färgprakt, funktionella produkter som tillåts vara vackra och svenska klassiker. Vi bjuder in humorn i våra hem och lägger tid på att vårda våra saker. 8/2 drar Stockholm Design Week igång och vi har valt att här fokusera på tre av de trender vi ser tydligast under våren 2021.
Pannkakor kan lagas på lika många sätt som det finns lagg. Plättar, tunna, amerikanska, glutenfria … Listan kan göras lång! Här bjuder vi på 4 olika recept på pannkakor. Smaken är som baken, det vill säga delad. Oavsett om du föredrar klassiska pannkakor eller något med en tvist så hittar du det här!
Finns det något bättre en att njuta av en riktigt härlig brunch på helgen? Låta måltiden ta tid, samtala och njuta av alla goda smaker. Vi bad ett riktigt brunchproffs, Edita Renlund (@foodjunkieblog) att tipsa om fem riktigt vassa brunchrecept som skapar en bra blandning av matigt och sött - och som garanterat bjuder in till att ta två gånger. Utan att för den sakens skull bli tungt eller stabbigt. Lite nyttigare, men precis lika gott helt enkelt!
250 gram smördeg
2 gula lökar
1 msk honung
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1 ägg
1/2 zucchini
10 små tomater
1/2 fetaost
10 oliver
Timjan
2 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk spiskummin
1 tsk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
1 chili eller 1 tsk chiliflakes
Salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 ägg
1/2 kruka koriander
Bröd
För en karaff
1 liter vatten
2 msk riven ingefära
Saften från 2 citroner
3 msk honung
Grönt te
1/2 kruka mynta
1 skivad citron
Krossad is
För 4 portioner
150 gram frysta lingon
2 bananer
500 gram kvarg
1 tsk kardemumma
10 isbitar
För 4 portioner
500 gram rysk yoghurt
250 gram frysta jordgubbar
200 gram färska jordgubbar
4 tsk chia frön
4 msk jordnötssmör
Varför inte börja året med skapa goda vanor i köket? Vi spenderar mer tid än någonsin hemma, så det är ett perfekt tillfälle att exprimentera med hälsosamma råvaror och smaker, men också att lägga lite omtanke och kärlek på dina troga hjältar i köket. Passa på att våra dina produkter så att de håller riktigt länge, rensa ut de där trötta plastredskapen och slipa knivarna. En ny god vana idag kan leda till ännu fler imorgon!
ca 8 små pannkakor
2 dl havremjöl (eller 4 dl havregryn som du mixar till ett fint mjöl)
1 banan
3 ägg
1 dl mjölk
2 msk rapsolja
2 tsk bakpulver
1 msk honung
Lite salt
Finns det något härligare än prunkande blommor och buketter i hemmet? Nej, inte mycket om du frågar oss! För att få till de där riktigt härliga buketterna handlar det ofta om att välja rätt vas till blommorna, vilket inte alltid här det lättaste. Här hittar du våra bästa tips och råd kring hur man kan tänka med vaser. Men kom ihåg - det viktigaste är att du väljer den vas du själv gillar mest!
1 portion
2 msk chiafrön
1 dl valfri mjölk (t.ex. kokosdryck eller havremjölk)
Grekisk yoghurt
1 dl Mango (tinad fryst eller färsk)
2 msk apelsinjuice
Nytt år, nya vanor. Men fortfarande mycket tid hemma och minskat umgänge. Det senaste året har varit utmanande för oss alla, men nu går vi mot ljusare tider. Förhoppningsvis både bildligt och bokstavligt talat. Oavsett hur kommande år ser ut så finns det en sak som garanterat kommer vara en ljusglimt - att ta hand om dig själv. Börjar vi dagen extra snällt mot oss själva och våra nära så ger det avtryck på hela dagen.
Varför inte lägga 10 minuter kvällen innan på att förbereda morgondagens frukost, eller gå upp fem minuter tidigare och göra gokaffe på en tisdag? Även om det så bara är du som tar dig tid att läsa hela tidningen eller som tänder ett ljus i hemmakontoret och avnjuter din favoritmacka när du läser mailen så kommer det ge vardagen extra lyx!
Ingredienser
25 g jäst
6 dl vetemjöl
1 msk honung
3 dl vatten, fingervarmt 37 grader
salt
4 portioner
250 g jordärtskocka, skalad och skivad
250 g potatis, skalad och skivad
2 schalottenlök, hackad
1 klyfta vitlök, hackad
1 dl vitt vin
6 dl hönsbuljong
3 dl grädde
salt
vitpeppar
3 timjankvist
Serveringsförslag
smörstekta brödskivor
4 portioner
Oxfilé
800 g oxfilé
smör, till stekning
2 klyfta vitlök
2 kvist rosmarin
salt
peppar
Bearnaisesås
500 g smör
2 klyfta vitlök
1 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 schalottenlök
2 msk estragon (dragon i vinäger)
5 äggula
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
Ugnsrostad potatis
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
flingsalt
Haricots verts
150 g haricots verts
olivolja, tills tekning
flingsalt
4 portioner
blåmusslor (1 nät)
2 schalottenlök, hackad
3 klyfta vitlök, hackad
0,5 tsk chiliflakes
3 dl vitt vin
olivolja, till stekning
200 g potatis
200 g morot
1 fänkål
2 förp saffran
4 msk tomatpuré
3 dl vatten
2 msk fiskfond
3 dl grädde
2 dl crème fraîche
400 g blandad fisk
100 g skalade räkor
0,5 kruka dill
persilja
salt
svartpeppar
Servering
surdegsbröd
2 portioner
1 kokt hummer
1 dl lagrad ost, riven
2 msk sherry
paprikapulver
2 msk smör
citron
persilja, finhackad
Att hitta rätt julklapp till rätt person är inte alltid det enklaste, det är vi nog många som kan enas om. Varje år får vi höra vilken som är årets julklapp, får tips på storsäljare, kollar julklappslistor. Men vi tänkte – är det inte egentligen så att man vill veta vad som är den vanligaste önskningen?
För 12 snittar
12 små delikatesspotatisar
Smör
Flingsalt
1 liten rödlök
1 dl smetana
Valfri rom (t.ex. löjrom eller stenbitsrom)
Dill för garnering
Hur får man sina gäster att känns sig välkomna och bekväma när de slår sig ner vid ditt dukade bord? Bara att du har lagt ner tid och tanke på att skapa en dukning kommer ge värme till gästen - men den extra kryddan kommer ifall man känner att det är Ditt bord.
Vi bad inspiratören, bloggaren och dukningsfantasten Helena Lyth dela med sig av sina bästa tips för att blanda gammalt och nytt i personliga dukningar - med extra fokus på nyår.
I dag pratas det mycket om personliga hem. Att man ska inreda personligt och unikt. Det kan vara väldigt svårt om man inte riktigt har hittat sin stil eller byggt upp ett hem. Var ska man då börja?
Det drar ihop sig till nyår! Oavsett hur ditt firande ser ut så kan du med enkla medel duka upp ett dignande bord för att dira in det nya året. Här får du tips om tre olika stilar: Vintage, Klassiskt och Lantligt
För 4 drinkar
4 dl mousserande vin med eller utan alkohol
2 dl rödvinsglögg
1 dl frusna lingon
För 10 personer
400 smördeg, fryst i plattor om cirka 4-5 st
1 burk creme fraiche
180 g chèvre i rulle
150 g grönkål, skuren
1 dl torkade tranbär
1 dl valnötter
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
Salt och svartpeppar
För 4 personer
1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben
2 l vatten
1 msk salt
2 kanelstänger
10 sverpepparkorn
Glaze
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön
För 8 personer
200 g philadelphiaost
0,5 g saffran
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 nypa salt
1 tsk citronsaft
100 g sötmandel
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma, mald
1 tsk ingefära, torkad och mald
200 g frysta lingon
2 msk strösocker
Sofia Henriksson är mästerkocken som snabbt blev en publikfavorit med sitt charmiga sätt och sin stora passion för matlagning. Inför julen tipsar hon oss om sina absoluta julfavoriter.
Årets mest magiska högtid är snart här - julen! Brasan sprakar, julmusikens klingar vackert i rummet och nya minnen skapas runt middagsbordet. I år bjuder vi inte in till glöggfest, men man kan få det precis lika mysigt med en glöggkväll för den närmaste familjen.
Advent betyden ankomst, och det är såklart julen som vi väntar på! Från den fjärde söndagen före jul tänder vi ljus, samlas i hemmen, dricker glögg och låter det varma skenet från adventsljusen jaga mörkret på flykt. Uppe hos oss i norr är vi mitt i årets mörkaste tid, så att tända adventsljusstaken är en välkommen tradition, både på morgon och kväll.
Att ost och vin passar som handen i handsken är inte någon överraskning! Varför inte testa att tematiska kvällen och bjuda in till en smakrik resa bland franska klassiker? Genom att välja ostar och dryck från samma område får du dessutom enkel hjälp med smakkombinationen – ost och vin från samma områden passar ofta bra ihop.
Äntligen är det säsong för långa middagar och puttrande grytor. Men hur dukar du upp för en härlig och rustik höstmiddag med säsongens färger? Ledorden är franskt, lantligt och inbjudande.
Även om hösten är grytans absoluta högsäsong finns det många användningsområden för dem året runt. I en stadig gryta kan du göra alltifrån höstens långkok till frasiga bröd och silkeslena soppor. Tar du hand om din gryta kan du ha den många år framöver, och till och med låta den gå i arv. Men hur ska man tänka när man väljer sin gryta? Börja med att fundera kring storleken. En vanlig storlek på gryta är runt 4 liter, vilket är funkar fint både för köttfärssås och höstgryta. Är ni en stor familj som dessutom vill ha matlåda? Då kan det vara bra att gå upp till 6 liter, medan om du främst lagar till dig och en till kan en mindre gryta runt 2 liter räcka långt.
När du har valt din storlek är det dags att tänka till kring materialet: emaljerat gjutjärn, rågjutjärn eller gjuten aluminium.
100 g racletteost per person
Valfria tillbehör som till exempel:
Kokta delikatesspotatisar
Cornichons
Syltlök
Lufttorkad skinka
Rödlök
Skivade champinjoner
Lantbröd eller baguette
Res i tanken till München och ställ till med en helmysig Oktoberfest hemma! Med några enkla knep förvandlar du vardagsrummet till en festlig ölhall för dig och dina närmsta. Vi har tipsen för en riktigt lyckad kväll! 🍻
Äntligen är hösten här och med den svampsäsongen! Fyll termosen med varmt kaffe, packa matsäck och förvandla jakten till en mysig utflykt. Här hittar du produkter både för själva svampplockningen och för den härliga dagen i skogen.
Fastnat i samma gamla hjulspår till fredagstacon? Ett smart tips från Frida Lund (@goda.grejer) - utgå i från samma grund med växla tillbehören!
Fishtacos på torsk är en favorit hos de flesta och ett smart sätt att få barnen att äta mer fisk! Genom att växla tillbehören förvandlas det snabbt från en till tre olika rätter att snabbt slänga ihop på fredagen!
Sockerkaka
3 dl mjöl
2 ägg
2 dl socker
2 msk ströbröd
100 smör, smält plus lite till formen
1 dl havremjölk
1,5 tsk bakpulver
Zest från 1/2 apelsin
Saft från 1/2 apelsin
Chokladganache
1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Zest från 1/2 apelsin
Visste du att hela en tredjedel av all mat som tillverkas slängs istället för att ätas? Och att vi bara i Sverige slänger ungefär 500 000 ton ätbar mat varje år? Vi är nog många som vill bidra till att den här siffran minskar – men hur kan man planera sina veckor så att man äter och handlar så smart som möjligt? Vi bad bloggaren Gustav Johansson från bloggen Jävligt Gott att hjälpa oss!
Här hittar du fem recept där du varje dag använder dig av resterna från gårdagen för att ta till vara på så mycket som möjligt av dina råvaror. Häng med på utmaningen!
Än är hösten inte riktigt här, men vi börjar ändå drömma om nya rutiner och vanor efter sommarens ledighet. Vi har fyllt på med allt du behöver för att underlätta när jobbet drar igång igen - allt ifrån matlådor till kontorslunchen till kaffemaskiner för hemmakontoret.
För att få riktigt lång hållbarhet på sina produkter så finns det en grundregel: Satsa på kvalitet och köp inte slit och släng- produkter som du måste byta ut efter bara ett par år. Det tjänar varken du eller miljön på. Om du väljer bra produkter med lång hållbarhet kan du med rätt omvårdnad se till att du inte behöver byta ut dem på många år framöver – kanske inte alls till och med!
Här har vi samlat några praktiska råd och smarta knep som förlänger hållbarheten på några av hushållets vanligaste produkter.
Det allra viktigaste rådet vi kan ge dig för att din stekpanna ska få längsta möjliga livslängd är skjut inte upp rengöringen. Diska alltid stekpannan direkt när den har svalnat efter användning (diskar du den medan den är rykande het kan den slå sig). Tänk också på att förvara dina stekpannor varsamt. Har du dem i en låda kan det vara en bra idé att skaffa ett stekpanneskydd. Tänk också på att alltid rengöra stekpannorna i enlighet med skötselråden, ett bra putsmedel som funkar till flera material är att rekommendera att du har hemma.
Stekpannan är en riktig trotjänare i köket. Nästan dagligen åker den upp och ner på spisen, hettas upp och kyls ner, diskas och torkas – det blir snabbt ett ganska hårt slitage. För att vara säker på att din stekpanna håller riktigt länge (vilket är bra både för plånboken och miljön) så kan det vara en bra idé att investera i en panna med tåligt och hållbart material.
Vi tror på produkter som tål att användas. Verktyg som håller för åratal av matlagning och tuffa tag. Material som är utvalda på grund av sina styrkor och som kan bli ett långvarigt sällskap i köket. Vi vill avskaffa slit och släng, och slå ett slag för kvalitet att leva med.
Här hittar du följeslagare och material som följer med dig i många, många år.
Det pratas mycket om hjältarna i köket: stekpannorna, kastrullerna, knivarna… Det är lätt att man missar redskapen som gör vardagen möjlig. Redskapen som åker fram dag efter dag, år efter år. Därför vill vi slå ett slag för kökets bästa sidekicks!
Kolasås i botten
Vaniljglass
Kallt kaffe 3 dl
Mjölk 1 dl
1-2 msk socker
Grädde
Riven choklad
ev. en skätt baileys
10-20 cl espresso eller starkt bryggkaffe (om du brygger kaffet så ha i mortlad kardemumma i kaffepulvret. Mums!)
20 cl skummad mjölk
3-4 kvista lavendelblom, för ännu mer smak lägg i några lavendelblad också (Jag brukar ha kvistarna långa så man liksom kan röra om med dem)
1 tsk kondenserad mjölk (går att utesluta)
20 cl bryggkaffe
3 cl Xante
2 cl Baileys
2 msk vispad grädde
1 tsk kokossocker eller farinsocker
½ krm mortlad kardemumma
Att fika har blivit en del av den svenska folksjälen. En klassisk kopp bryggkaffe och en liten kaka. Eller varför inte en cappucino och en macaron? Eller en snabb espresso på språng? Eller en iskaffe i skuggan? Ja, möjligheterna har blivit flera med vår kärlek till kaffet består. Här år vi igenom några av de vanligaste bryggteknikerna och maskinerna.
300 gram frysta eller färska blåbär
3 dl vispgrädde
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker
I år kommer vi inte resa som tidigare år - vilket är ett perfekt tillfälle att resa hemma istället! Vi pratar såklart om hemester. Varför inte duka upp till en italiensk picknick som direkt förflyttar dig till Toscanas fält, en grekisk middag som doftar av medelhavet eller en klassisk fika à la Österlen? Här hittar du våra bästa tips och produkter för att resa runt Europa från trädgården!
Äntligen är säsongen för "swedish fika" här! Det är nu vårt land visar sig från sin vackraste sida och kaffebryggarna tycks aldrig stanna. För att sätta den klassiskt österlenska touchen på din fika finns det några enkla knep du kan använda dig av.
Förflytta dig till sydligare breddgrader på hemmaplan genom att anordna en grekisk afton! Tsatsiki, souvlaki, grekisk sallad och läckerheter som får samlas i blåvit miljö sätter stämningen direkt. Med lite smarta dukningsknep och läcker mat kommer gästerna dansa Zorbas dans hela vägen hem!
Njut av de varma eftermiddagarna med en italiensk picknick. Bjud med de närmsta vännerna och duka en härlig buffé av läckerheter och njut tillsammans av lyxigt plock. Med några enkla genvägar får du till en aperitivo extra allt med minsta möjliga ansträngning.
Tårtbotten
3 st ägg
2 dl socker
2 st bittermandel riven + några droppar mandelarom
50 g smält smör
1 dl mjölk
1,5 dl mjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Frosting
400 g färskost
100 g smör
2 dl florsocker
1,5 dl slät aprikosmarmelad
Kolasås
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl sirap, ljus
1 tsk vaniljsocker
1 drink
4,5 cl gin
3 cl citronjuice
1 cl sockerlag
6 cl sodavatten
1 äggivta
Is
Citron till garnering
1 drink
Isglass i valfri smak
Mousserande vin
1 drink
Päroncognac Xanté Poire au Cognav
Päroncider 2,25 %
4 glas
500 g färsk cantaloupmelon
1 dl vatten
1 dl strösocker
1,5 dl lime, pressad
1,5 dl ljus rom eller mineralvatten
Krossad is
4 drinkar
2 kvistar färsk lavendel
4 färska fikon
1 citron
Kolsyrat vatten
60 cl vodka el gin
30 ml honung
Is, krossad och kuber
4 glas
2 röd grapefrukt
4 msk socker
1 l mineralvatten
10 cl gin (om så önskas)
Sugen på att göra egen pasta? Då har du kommit rätt! Här hittar du Sofia Woods bästa tips, tillsammans med bilder, för hur du gör din egen pasta. Det bästa av allt? Det är mycket enklare än vad man kan tro!
I det här receptet gör vi pasta med brynt smör, sparris, pistagenötter och chèvre - men du kan såklart välja vilken sås du vill. Grundreceptet är detsamma!
För fyra portioner behöver du:
100 g spenat
1 msk olivolja + mer att steka i
1 ägg
2 äggulor
1 msk vatten
150 g tipo 00
115 g durumvetemjöl
75 g smör
2 ekologiska citroner
3 knippen ekologisk sparris
3 msk pistagenötter, grovt hackade
150 g chèvre
4 portioner
100 g spenat
1 msk olivolja + mer att steka i
1 ägg
2 äggulor
1 msk vatten
150 g tipo 00
115 g durumvetemjöl
75 g smör
2 ekologiska citroner
3 knippen ekologisk sparris
3 msk pistagenötter, grovt hackade
150 g chèvre
Salt & nymalen svartpeppar
I år har vi verkligen möjlighet att duka upp för nya minnen på hemmaplan! Årets sommardukning går i klassiskt blåvitt, men med moderna nyanser av grått. Med små enkla medel kan du sätta din personliga touch till de där kvällarna som du kommer ihåg länge.
Sill-lunch, dans runt stången och grillmiddag – låter det som ett bekant recept? En klassisk midsommar går i blått och vitt och med små och enkla medel sätter du din personliga touch på dukningen. Satsa på en somrig dukning som bjuder in till umgänge och skratt hela dagen.
Sommaren är på ingång och med den fantastiska möjligheter att umgås utomhus! Baka bullar och cykla iväg med familjen, bjud över vännen på ett glas vin i trädgården, ät lunch i skogen eller övernatta i tält och vakna upp till fågelkvitter och koka dig en kopp kaffe. Eller varför inte ställa till med ett knytkalas i den lokala lekparken och duka upp härligheter för stora och små? Här hittar du massor av våra populäraste produkter för att duka upp utomhus.
Och du! Glöm inte att köpepizza i trädgården också kan vara en underbar picknick.
I år kommer studentfirandet att se annorlunda ut än vad det gjort tidigare. Men det går absolut att uppvakta på omtänksamt avstånd, och kanske är det ännu viktigare än någonsin att vi kommer ihåg att fira varandra. När du handlar dina gåvor hos oss kan du alltid få ditt paket vackert inslaget, även när du handlar online. Klicka bara i paketinslagning i kassan! Du väljer själv vilket inslagspapper som ska användas, och kan du inte leverera gåvan själv så gör vi gärna det åt dig. Då kan du såklart skicka med ett kort med en personlig hälsning.
Tillsammans gör vi det vi kan för att fira årets studenter på bästa sätt!
Den här sommaren kommer bröllopen att se annorlunda ut än vad de har gjort tidigare. Vissa firar med ett mindre sällskap, andra flyttar festligheterna längre fram. Men det går självklart att ändå uppvakta på omtänksamt avstånd! En sån gest kan både värma i stunden och i framtiden.
När du handlar dina gåvor hos oss kan du alltid få ditt paket vackert inslaget, även när du handlar online. Klicka bara i paketinslagning i kassan! Du väljer själv vilket inslagspapper som ska användas, och kan du inte leverera gåvan själv så gör vi gärna det åt dig. Då kan du såklart skicka med ett kort med en personlig hälsning.
Tillsammans hjälps vi åt att uppvakta våra nära och kära!
Vårens firande blev inte som någon hade tänkt sig, men det går alldeles utmärkt att uppvakta på omtänksamt avstånd. När du handlar gåvor från oss har du alltid möjligheten att få det vackert inslaget, och kan du inte leverera din gåva själv så gör vi det gärna åt dig. Välj paketinslagning i kassan så ser vi till att studenten, födelsedagsbarnet eller vännen som behöver lite extra kärlek får sin gåva från dig direkt hem till sig.
Sedan 50-talet har Hardanger tagit fram kvalitetsbestick för varje modern familj, och för varje tillfälle. Ända sen början har visionen alltid varit att bestickens design och kvalitet ska tåla tidens tand, så de kan gå i arv genom generationer, och fortsätta vara en viktig del av de viktiga stunderna för dagens och morgondagens familjer.
Den moderna familjen bor på landet. Och de bor definitivt i städerna. De bor i dalarna och på höglandet, i lägenheter, radhus och villor. Den moderna familjen åker skidor, spelar fotboll, handboll, schack och tv-spel. De sitter i soffor och strömmar timtals med serier och de äter fredagstacos, fredagspizza, fredagskimchi och fredagsmys. Gemensamt för dem alla är att de är unika. Men det vi nog alla kan enas om är att den bästa stunden är den vi delar tillsammans, runt matbordet.
Hardangers bestick förgyller och förhöjer måltiden med sin höga kvalitet i unika design. Och de kommer fortsätta göra det i många år framöver.
För många pågår grillsäsongen året om, men för de allra flesta är det under sommarmånaderna som grillarna går varma. Möjligheterna är många, både gällande recept och råvaror, men också kring själva grillarna. Vilken sort ska man välja? Och vilka redskap är egentligen viktigast? Här guidar vi dig genom grilldjungeln!
Oavsett om det är första eller femte gången man flyttar är det ett stort steg i livet laddat med både känslor och tankar, inte minst kring det praktiska. Första flytten är särskilt speciell – kanske tycker du att det är svårt att veta vilken stekpanna som är mest lämplig för vad, eller vilka inredningsdetaljer som trendar just nu. Att flytta hemifrån vill vi ska vara förknippat med glädje och självständighet. Vi vill gärna underlätta processen för dig och har därför listat våra bästa tips till köket och hemmet här!
Motiv från andra säsongen av den populära animationsserien Moominvalley pryder nu Arabias nya Moomin Specials muggar. Snusmumriken och Eldanden är en magisk illustration där Mumintrollen går med styltor och hotas av ett vulkanutbrott. Muminmamman längtar hem illustrerar Muminmamman som lider av hemlängtan och hittar ett magiskt sätt att resa. Animationsserien Moominvalley är en hyllning av Tove Janssons fantastiska arbete.
Att baka bröd är ingen konst, men kan absolut vara en liten utmaning om man inte har rätt redskap. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad är det bra att investera i bra och nödvändiga bakredskap. Här hjälper vi dig att komma igång med brödbaket redan idag!
Lyft in våren i hemmet med hjälp av en vacker dukning. Oavsett om det är tisdag eller lördag så ger en inbjudande dukning föraning om en god måltid. Mixa material, färger och mönster efter tycke och smak - här bjuder vi på 4 dukningskombinationer som andas vår och värme!
1 pizzadeg (fungerar jättebra med färdigköpt om man inte orkar göra egen)
ca 5 msk pesto
ca ½ dl creme fraiche
ca 30 g rucola
1 stor Mozzarella
1 förpackning inlagda kronärtskockshjärtan
ca ½ dl rostade pinjenötter
Citron
Olivolja
Flingsalt
Nu börjar äntligen säsongen för lunch ute i solen, middagar på uteplatsen och fikastunder i bersån. Vi byter ut dånande köksfläktar mot naturliga vinddrag och fågelkvitter. Att laga mat utomhus ger inte bara utrymme för fler kockar utan det ger även nya tillagningssätt. För finns det egentligen något som inte går att laga på en grill? Med rätt verktyg kan du bli en mästare i uteköket. Vi hjälper dig till en god sommar!