/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

3 smarta svinnhacks med Sofia Henriksson

3 smarta svinnhacks med Sofia Henriksson

Pesto på morotsblast?

Vi slänger alldeles för mycket mat! Sofia Henriksson ger därför sina bästa tips på hur vi kan ta vara på våra rester och svinn. I detta avsnitt av Cerverat & Klart visar Sofia vad du kan göra med morotsblast, gammalt bröd och äppelskrutt!
 
 
3 smarta svinnhacks med Sofia Henriksson

3 smarta hacks

Eget tröbröd
Använd torrt bröd som du har hemma. Om det inte är helt torrt, bryt i bitar och torka i ugnen cirka 100 grader tills de är helt knapriga. Mixa sedan fint i en blender- klart! Krydda med chili eller liknande för härlig smak.
 
Äppelskruttpuré
Koka äppelskrutt med vatten så att det precis täcker och 1 tsk socker per skrutt.Mixa med stavmixer när allt är mjukt och pressa färsk citron efter smak.
 
Blastpesto
Lägg ordentligt med morotsblast i en matberedare. Toppa med rostade solrosfrön, cirka 1 dl per blast. 1 dl finriven parmesan eller Västerbottensost samt 1/2 dl olivolja. Mixa slätt och smaka av med salt och lite citronsaft.