Villkor

Bjud på ostfondue!

Av | 15 september 2017

Den klassiska ostfonduen har seglat upp och blivit en riktig trendrÀtt under Äret och det Àr lÀtt att förstÄ varför. Att sitta lÀnge tillsammans runt fonduegrytan och samsas om den goda ostmassan Àr ett hÀrligt sÀtt att umgÄs samtidigt som det Àr vÀldigt enkelt att förbereda!

Kom ihÄg att fonduegrytan du anvÀnder bör stÄ pÄ en stÀllning sÄ att du inte skadar underlaget, samt att det mÄste finnas en vÀrmekÀlla under grytan. Idealiskt sÄ kan du Àven kontrollera temperaturen frÄn brÀnnaren.

Osten
Ostfonduen kommer ursprungligen frÄn alperna, sÄ traditionellt anvÀnds alpost som till exempel gruyÚre eller emmentaler. Allra vanligast Àr en blandning av ostsorterna. BerÀkna drygt 150 gram ost per portion.

Kryddningen
Den smÀlta osten blandas med vitt vin, som förutom ger smak Àven hindrar att osten skÀr sig. Man brukar Àven krydda med vitlök, salt, vitpeppar och citron. Vill du kan du Àven ha körsbÀrsbrÀnnvinet Kirsch för en mer tysk kÀnsla, eller varför inte göra som i Italien och riva över tryffel?

Tillbehören
De klassiska tillbehören att doppa i den smÀlta osten Àr bröd och cornichoner, men det Àr bara fantasin som sÀtter grÀnserna! Varför inte kokt potatis eller svamp? Eller blomkÄl och syltlök?

HÀr hittar du ett recept pÄ klassisk ostfondue.

I över hundra Ă„r har nederlĂ€ndska Boska levt och andats ost. Historien tog sin början utanför Gouda dĂ„ Willem Bos tillverkade sina första ostverktyg och sĂ„lde till de lokala ostbönderna. FrĂ„n den dagen har familjeföretaget inspirerat och guidat oss i ostens magiska vĂ€rld. 

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies