Finns det något bättre en att njuta av en riktigt härlig brunch på helgen? Låta måltiden ta tid, samtala och njuta av alla goda smaker. Vi bad ett riktigt brunchproffs, Edita Renlund (@foodjunkieblog) att tipsa om fem riktigt vassa brunchrecept som skapar en bra blandning av matigt och sött - och som garanterat bjuder in till att ta två gånger. Utan att för den sakens skull bli tungt eller stabbigt. Lite nyttigare, men precis lika gott helt enkelt!
5 tips till den nyttiga brunchen
- Testa nya smaker som t.ex. Editas lingonsmoothie med kardemumma. Mixa 150 g frysta lingon, 2 bananer, 500 g kvarg och en tsk kardemumma tillsammans med 10 isbitar. Klart!
- Blanda matiga rätter med söta - charmen med brunch är att sitta länge och smaka på mycket.
- Försök att tänka lokalt och i säsong - på vintern är frusna bär din bästa vän!
- Våga vego! Utforska spännande grönsaker och laga i galetter och röror.
- Tänk på matsvinnet! Har du grönsaker och frukter över passar det berfekt till pajer, tartletter och smoothies.