Villkor

Bryggarglädje

Av | 08 mars 2018

Öl är en av de äldsta alkoholhaltiga dryckerna i människans historia, den tidigaste formen av den jästa drycken kan spåras hela 6000 år bakåt i tiden. Ölets karaktär avgörs av råvarorna, som i grunden är malt, humle och jäst. Och vatten såklart!

Att bli bryggmästare hemma är enklare än vad man kan tro. Tillsammans med en några vänner kan det bli ett roligt projekt för att skapa kompisgängets egna IPA. I Lilla Köksbryggeriet finns alla delar som behövs för att förvandla köket till din egna ölverkstad. Tillsammans brygger ni, jäser och lagrar tills det är dags för det roligaste – att smaka!

Perfect match med rätt glas
Visste du att det inte bara är råvarorna som påverkar ölens smak? Även glasets utformning påverkar! En IPA är till exempel väldigt smak- och doftrik vilket framhävs bäst i ett kort glas med öppen fot som sluter sig vid mynningen. En lagers ultimata vapendragare däremot är ett högt, smalt glas med en liten fot som ger ölen en ståtlig skumkrona.

Här hittar du en enkel guide över vilket glas som hör till vilken öl!

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies