Månadens Bjud Mer-person är Cassandra Lundgren, hon har tidigare varit deltagare i Hela Sverige Bakar och driver idag bloggen Cassandras bakblogg hos Elle Mat & Vin där hon också arbetar som Webbredaktör. Cassandra gör helt fantastiska bakverk, något som vi verkligen kan intyga!
Jag heter Cassandra och är 28 år. Förra året var jag en av deltagarna i Hela Sverige Bakar vilket öppnade dörrarna till mycket roliga saker som jag hunnit med sedan dess. Jag började i samma veva på ett nytt jobb hos tidningen Elle mat & vin efter år i den hektiska (med roliga) Tv-branschen där jag arbetat med diverse fredagsunderhållningar, fast bakom kameran.
När jag hamnade hos Elle mat & vin kände jag mig hemma för första gången på länge. Nu fick jag äntligen jobba med mitt stora intresse som jag haft så länge jag kan minnas.
Att få jobba, laga, baka, äta, fota och skriva om mat och framförallt bakverk är det bästa jag vet! På riktigt.. Mat är livet (om ni missat det) och en god middag med gott vin följt av en hemlagad dessert med ett gäng goda vänner är sann lycka!
När jag inte hänger på jobbet renoverar, fixar och trixar jag i en gammal hästgård precis intill Mälaren på Ekerö utanför Stockholm sedan några år tillbaka. Det gör jag tillsammans med Han som heter Krister, hunden Bella och katten Sori. Genom att jobba i stan och bo på landet får jag det bästa av två världar även om jag var och varannan dag svär mig på trafiken.
Cassandra tipsar
Tips 1.
- Väg ingredienserna! Jag rekommenderar alla som gillar att baka att börja väga sina ingredienser. Ja vet att det kan låta omständligt och jobbigt att bryta en väl invand vana (till en början) men faktum är att du kommer at spara både tid och energi i köket. Grimstorp har en grym köksvåg (som du med gott samvete kan låta stå framme med tanke på hur snygg den är) som passar perfekt för detta!
Tips 2.
- Satsa på värmetåliga bakredskap. Jag använder mig av det eftersom jag inte vill behöva byta redskap för varje moment under bakningen. Bra redskap ska tåla hög värme så att man med gott samvete ska kunna ”sleva runt” i den varma kastrullen. Grimstorps slevar tål det riktigt bra.
Tips 3.
- Bjud på 100 % hembakat! Ballerina kex och köpta bullar har gjort sitt. Bjud istället på personliga kakor med lätt brända kanter och varför inte sätta pricken över i:et med en kakstämpel som garanterar 100 % hembakat – med kärlek dessutom. Lika fina att bjuda på som att ge bort i en fin burk. TIPS: Grädda kakorna innan du stämplar. Det gör du direkt när du tagit ut de nygräddade kakorna ur ugnen. Då blir mönstret finast och du slipper deg som fastnar.
Det var faktiskt i huset som mitt intresse för bakning blommade ut på riktig när jag för första gången i mitt vuxna liv fick ett riktigt kök. Ett sprillans nytt dessutom. Känslan var euforisk..
Nu behövde jag inte längre bråka med små mini-kokvrår där spisplattorna och ugnen slog ut varandra och köksfläkten lyste med sin frånvaro.
I huset kunde jag för första gången på länge spendera timmar i köket, bre ut mig på stora ytor, hälla upp ett glas vin, sätta på lite musik och bara blicka ut över Mälaren med en deg på jäsning.
Jag var fylld av motivation och bestämde mig samtidigt för att dra igång en bak blogg som jag först drev själv under några år men som nu ligger på ellematovin.se.