Villkor

Månadens Bjud-Mer Person

Av | 19 oktober 2015

Månadens Bjud Mer-person är Cassandra Lundgren, hon har tidigare varit deltagare i Hela Sverige Bakar och driver idag bloggen Cassandras bakblogg hos Elle Mat & Vin där hon också arbetar som Webbredaktör. Cassandra gör helt fantastiska bakverk, något som vi verkligen kan intyga!

Jag heter Cassandra och är 28 år. Förra året var jag en av deltagarna i Hela Sverige Bakar vilket öppnade dörrarna till mycket roliga saker som jag hunnit med sedan dess. Jag började i samma veva på ett nytt jobb hos tidningen Elle mat & vin efter år i den hektiska (med roliga) Tv-branschen där jag arbetat med diverse fredagsunderhållningar, fast bakom kameran. 

 

När jag hamnade hos Elle mat & vin kände jag mig hemma för första gången på länge. Nu fick jag äntligen jobba med mitt stora intresse som jag haft så länge jag kan minnas.

 Att få jobba, laga, baka, äta, fota och skriva om mat och framförallt bakverk är det bästa jag vet! På riktigt.. Mat är livet (om ni missat det) och en god middag med gott vin följt av en hemlagad dessert med ett gäng goda vänner är sann lycka!

 När jag inte hänger på jobbet renoverar, fixar och trixar jag i en gammal hästgård precis intill Mälaren på Ekerö utanför Stockholm sedan några år tillbaka. Det gör jag tillsammans med Han som heter Krister, hunden Bella och katten Sori. Genom att jobba i stan och bo på landet får jag det bästa av två världar även om jag var och varannan dag svär mig på trafiken.

Det var faktiskt i huset som mitt intresse för bakning blommade ut på riktig när jag för första gången i mitt vuxna liv fick ett riktigt kök. Ett sprillans nytt dessutom. Känslan var euforisk..

Nu behövde jag inte längre bråka med små mini-kokvrår där spisplattorna och ugnen slog ut varandra och köksfläkten lyste med sin frånvaro.

I huset kunde jag för första gången på länge spendera timmar i köket, bre ut mig på stora ytor, hälla upp ett glas vin, sätta på lite musik och bara blicka ut över Mälaren med en deg på jäsning.

Jag var fylld av motivation och bestämde mig samtidigt för att dra igång en bak blogg som jag först drev själv under några år men som nu ligger på ellematovin.se.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies