Villkor

Greenspiration med Juiceverket

Av | 02 januari 2017

Med en vision om att skapa en cocktailbar som är lika hälsosam som njutbar tog fyra stockholmskillar juicingtrenden till Sverige. Läs mer om deras godaste recept och varför juice är mer än en fluga.

Alla bör vi äta minst ett halvt kilo frukt och grönt om dagen. Att få ihop det i praktiken är dock en annan sak och detta kan vara en av faktorerna till att och juicingtrenden blivit så populär – det är helt enkelt ett roligare och godare sätt att få i sig grönt på.

Efter att ha upptäckt juicebarer på sina utlandsresor i USA och Europa bestämde sig Niklas Junker, Andreas Wilson, Claes Häggström och Sebastian Berggren för att låta Sverige ta del av juicens alla fördelar. 2011 slog de upp dörrarna till Juiceverket, en av Stockholms första juicebarer med ett koncept som bygger lika mycket på att erbjuda en hälsoprodukt som på att låta smaker, konsistenser och upplevelse göra dem lika smakrika som en cocktail – fast helt utan alkohol. Idag har konceptet vuxit till flera barer i landet och har dessutom expanderat till hälso- och livsstilskonceptet Fightbox som kombinerar träning, kost och arbete för en schysstare omvärld.

Andreas Wilson, en av grundarna bakom Juiceverket berättar mer:

3 myter om juice

Vissa kritiker menar att juicing är en kortvarig hälsotrend med överdrivna fördelar. Vi förklarar de vanligaste missuppfattningarna och varför fördelarna fortfarande är övervägande.

Vaniljkuplett-sumo

1 banan
1 tsk lucumapulver
20g vanlijprotein
2 msk jordnötspulver
2 msk havregryn
2 dl vatten 
1 msk chiafrön

Mixa alla ingredienser i en blender tillsammans med ett par isbitar. Har du inget jordnötspulver går det bra att ersätta med jordnötssmör.

Grizzly Man

1 tumme ingefära
1/2 fänkålshuvud
3 äpplen
2 cl citronsaft
1/2 dl björnbär
ev 1 krm lakritspulver

Lägg ingefära, fänkål och äpple i en råsaftscentrifug. Tillsätt pressad citron, björnbär och, om du vill boosta anissmaken, lakritspulver. Mixa i blender med is.

Grön sumo

2 äpplen
5 cm gurka
6 blad babyspenat
1 selleristjälk
1 tsk vetegräspulver
1 msk pumpakärnor
1 cl citronjuice
1/2 banan

Kärna ur och tärna äpplena. Lägg alla ingredienser i blender och mixa med ett par isbitar.

Fler goda och hälsosamma recept från juiceverket hittar du här!

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies