Villkor

Dukningstips för våren

Av | 23 mars 2016

Dukningstips – Vårdukning

Nu är våren här och vad passar inte bättre än att bjuda dina nära och kära på middag! Tillsammans med tidningen Inspiration My Home har vi dukat upp till fest i vårens tecken. Plocka fram favoritporslinet och låt fantasin och inspirationen flöda.

Ta in våren

Vad ger mer vårkänslor än knoppande kvistar? Att dekorera bordet med kvistar och blommor i ljusa färger ger en härlig och välkomnande känsla. Blommor eller gröna kvistar ger färg och liv åt dukningen och det är kul att välja växter som representerar årstiden. Ett enkelt tips är att binda ett band med en kvist eller blomma runt servetten. Vill man ha ett ledigare intryck och en mer rustik känsla kan du bara slå en knut på servetten och låta den ligga över tallriken.

Mixa och Matcha

För att lyckas med en vacker dukning är det bra att jobba med olika höjder och nivåer. Bygg porslinet på höjden och använd glas i olika storlekar och gärna med olika stil. Mixa mönster på porslinet men håll dig gärna till liknande färgtoner. Genom att man använder samma nyanser i porslinet så håller dukningen ihop utan att bli för rörig för ögat. Ett bra tips är att välja låga blommor så att gästerna har möjlighet att se varandra över bordet. Och till sist, tänd massor av levande ljus för att maxa mysfaktorn.

Fotograf: Malin Bondeson

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies