Villkor

Dukningstips för våren

Av | 23 mars 2016

Dukningstips – VĂ„rdukning

Nu Àr vÄren hÀr och vad passar inte bÀttre Àn att bjuda dina nÀra och kÀra pÄ middag! Tillsammans med tidningen Inspiration My Home har vi dukat upp till fest i vÄrens tecken. Plocka fram favoritporslinet och lÄt fantasin och inspirationen flöda.

Ta in vÄren

Vad ger mer vĂ„rkĂ€nslor Ă€n knoppande kvistar? Att dekorera bordet med kvistar och blommor i ljusa fĂ€rger ger en hĂ€rlig och vĂ€lkomnande kĂ€nsla. Blommor eller gröna kvistar ger fĂ€rg och liv Ă„t dukningen och det Ă€r kul att vĂ€lja vĂ€xter som representerar Ă„rstiden. Ett enkelt tips Ă€r att binda ett band med en kvist eller blomma runt servetten. Vill man ha ett ledigare intryck och en mer rustik kĂ€nsla kan du bara slĂ„ en knut pĂ„ servetten och lĂ„ta den ligga över tallriken.

Mixa och Matcha

För att lyckas med en vacker dukning Àr det bra att jobba med olika höjder och nivÄer. Bygg porslinet pÄ höjden och anvÀnd glas i olika storlekar och gÀrna med olika stil. Mixa mönster pÄ porslinet men hÄll dig gÀrna till liknande fÀrgtoner. Genom att man anvÀnder samma nyanser i porslinet sÄ hÄller dukningen ihop utan att bli för rörig för ögat. Ett bra tips Àr att vÀlja lÄga blommor sÄ att gÀsterna har möjlighet att se varandra över bordet. Och till sist, tÀnd massor av levande ljus för att maxa mysfaktorn.

Fotograf: Malin Bondeson

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies