Villkor

Mumin - Månsken i snön

Av | 01 september 2021

På Arabias säsongsservis för vintern 2021, som nu finns att förhandsboka på Cervera, tittar Mumintrollet och sina vänner på Snöhästen som försvinner i horisonten. I säsongsservisen Månsken i snön fortsätter berättelsen från Tove Janssons Trollvinter (1957), och skildrar den underbara vintern som Mumintrollet upplever för första gången i sitt liv. Kollektionen består av en mugg, en skål, minimuggar och kaffeskedar.

 

Se alla våra muminmuggar här.

Tove Jansson kunde skildra vädret och årstiderna diskret bara med hjälp av streck. På Månsken i snön-servisens motiv finns det skicklig användning av streck som väcker stämningen i berättelsen till liv. Den blåfärgade muggen ger den fängslande berättelsen en träffande färg.

Den sagolika Månsken i snön-servisen tar åskådaren till början av Tove Janssons Trollvinter, där månskenet väckte Mumintrollet. Månen lyste in genom fönstret och slutligen rakt in i Mumintrollets ansikte. Mumintrollet vaknade och kunde inte somna om. Vanligtvis sover Mumin över vintern, så Mumintrollet kommer att uppleva och se helt nya, oerhörda saker när han är vaken hela vintern. Muggens motiv är den första illustrationen i Trollvinter-verket, en natt med månsken.

På andra sidan av muggen har Mumintrollet svept in sig i sin badrock. Han har träffat sin gamla vän, Lilla My, och en ny vän, Too-ticki, med vilka han tillbringar vintern. Han har hittat sin badrock i badhusets garderob, och bär den tills hans vinterpäls har blivit lite tjockare. Mumintrollet, Lilla My och Too-ticki står på havsstranden och tittar på Snöhästen som har vaknat till liv och gett sig i väg långt bort i full galopp.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies