Villkor

Mumin Djupsnö

Av | 02 september 2019

Vintermugg Mumin 

Äntligen är Mumindelarna Djupsnö från Arabia här! På delarna illustreras vinterdagens klara ljus och skuggor. Historien som återberättas på servisen, och alla andra Arabias Muminkärl med vintertema, grundar sig på Tove Janssons bok, Trollvinter, som kom ut 1957. Vintermuggarna har tillverkats sedan 2006 och 2019 års vinterservis fick sitt namn Djupsnö för att återge Tove Janssons noggranna beskrivning av vintern. För den finlandssvenska författaren och illustratören representerade vintern mångfalden av den nordiska naturen och väderfenomenen!

Här hittar du alla våra muminprodukter!

Mumintrollets magifyllda äventyr i en snötäckt Mumindal

På illustrationen ses Lilla My som blivit väckt av en ekorre och Mumintrollet som vaknat mitt i sin vintersömn. De övriga familjemedlemmarna sover fortfarande djupt inne i värmen, men Mumintrollet tar modet till sig och går ut för att titta närmre på den magiska och förunderliga vintern. Den snötäckta Mumindalen och granen gör honom förbluffad. När han ser Lilla My blir han alldeles upprymd - han trodde ju att alla sover vintersömn. Mumintrollet får sällskap av lilla Knyttet och ekorren som just varit i grottan och väckt Lilla My. Mymlan, som fortfarande sover inne i grottan vaknar inte av att hennes syster försöker väcka henne. Mumintrollet beundrar vårsolen och minns hur mycket han tycker om sommaren!

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies