Villkor

Mumin Sov gott

Av | 23 mars 2020

Det är dags för en förändring, och Muminpappan tar med sin familj för att bo på ön vid den övergivna fyren. Familjen anländer till ön då det är mörkt, så de sätter upp tältet på stranden, där de ska tillbringa sin första spännande natt. Muminmamma somnar, och Muminpappa stannar uppe hela natten för att vaka över sin familj med enbart havet och en stormlampa som sitt sällskap. För ovanlighetens skull har Muminmamma glömt att ta rätt på sina saker och glömt sin handväska på stranden. Det är ett tecken på att resan inte är ett vanligt äventyr, tänker Mumintrollet, utan ett äventyr som kommer att förändra deras liv.

 

Muminmuggen Sov gott är framtaget i samband med Mumindagen den 9 augusti till minne av Tove Janssons födelsedatum. Muggen är en del av serien "Trogen sitt ursprung" och illustrerar Muminmamma som sover under ett vindskydd efter en lång och tröttsam resa till ön vid den övergivna fyren.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies