Villkor

Mumin Vilopaus

Av | 25 februari 2020

Årets sommarsäsongsservis är här och denna gång får vi följa med Mumintrollens sommaräventyr, ett äventyr som påminner oss om hur vi tillbringar en bekymmerslös dag utomhus. I år har det även gått 75 år sedan Tove Jansson skrev den första Muminboken. Jubileumsåret till ära deltar sommarsäsongsservisen i kampanjen #VÅRTHAV, syftet med kampanjen är att samla in pengar för att stötta arbetet med att skydda Östersjön.

#VÅRTHAV

Tove Jansson älskade havet och för Mumintrollen har havet betytt renhet och glädje. Sommaren 2018 kunde man konstatera den värsta algblomningen på 20 år. Vår generationen kan dock fortfarande påverka om vi lämnar efter oss det mest nedsmutsade havet eller inte.

För varje såld mugg doneras 10 kr till John Nurminens Stiftelses arbete för att göra Östersjön renare och värna om vårt arv. Redan med en donation på 10 kr kan man förbättra situationen i Östersjön och hjälpa till att ta bort cirka 40 kg blågröna alger. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies