Allt måste inte vara perfekt. Det viktiga är att vi ses.
Att träffas över mat och dryck är ett av de mest naturliga och trevliga sätten att umgås på. Men på senare tid har matlagning – och framförallt att bjuda andra på mat – blivit alltmer förknippat med stress och prestationsångest. I en undersökning om just mat och måltider som vi har gjort svarade nästan en av tio att de skippar att bjuda hem vänner på middag på grund av prestationskrav. Och tre av tio skulle bjuda hem oftare om det kändes mindre kravfyllt.
På Cervera har vi alltid haft en idé om att inspirera och öka glädjen i att både laga och bjuda på mat – oavsett om det handlar om vardagsmiddagen, helgbrunchen eller den stora festen. Och med insikterna från undersökningen har vi blivit ännu mer motiverade att fortsätta på den vägen.
Så, lägg fåfängan och prestationsångesten åt sidan och bjud hem några kompisar, redan ikväll. Från och med nu bestämmer du själv var ribban ska ligga. Och vet du vad, det mesta smakar gott i gott sällskap!
KORT OM VÅR MÅLTIDSSTUDIE
Vintern 2017 fick ungefär 800 Cervera-medlemmar svara på frågor om mat, matlagning och måltider.
Vi frågade om allt ifrån vardag till fest, om redskap och inspiration samt tankar och känslor kring måltiden. Resultatet kommer du att se både här på hemsidan, i vårt nyhetsbrev och i vår medlemstidning Till Bords. Och så självklart i våra sociala kanaler. Följ oss gärna och häng med på resan!