Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Smaskiga semlor

Smaskiga semlor
Av | 13 februari 2017

Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle, hetvägg… Kärt barn har många namn och kommer i många former! Men oavsett hur man ställer sig till semmelwraps, prinsessemla, chokladsemla eller semmelsmoothie så är en klassisk semla svårslagen. Det här receptet från tidningen Hembakat gör garanterat succé på semmeldagen!

Gör så här

1. Kör smör och vetemjöl i en matberedare. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.

2. Tillsätt ägg, sirap, salt och kardemumma. Arbeta samman mjölblandningen med degvätskan till en smidig deg, ca 5 min i hushållsassistent eller ca 10 min för hand.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 2 tim.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut den till 6 runda bullar, ca 125 g. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna med upp-vispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 5–7 min. Låt bullarna svalna på galler.

6. Klipp av trekantiga lock i bullarna. Gröp ur inkråmet. Blanda mandelmassan med en del av det och de övriga ingredienserna, förutom grädden, i en matberedare till en slät smet. Fyll semlorna med blandningen.

7. Vispa grädden. Spritsa eller klicka den på de fyllda bullarna. Lägg locken på grädden. Sikta över florsockret och servera semlorna.

Receptet kommer från hembakat

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies