Villkor

Smaskiga semlor

Av | 13 februari 2017

Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle, hetvĂ€gg
 KĂ€rt barn har mĂ„nga namn och kommer i mĂ„nga former! Men oavsett hur man stĂ€ller sig till semmelwraps, prinsessemla, chokladsemla eller semmelsmoothie sĂ„ Ă€r en klassisk semla svĂ„rslagen. Det hĂ€r receptet frĂ„n tidningen Hembakat gör garanterat succĂ© pĂ„ semmeldagen!

Gör sÄ hÀr

1. Kör smör och vetemjöl i en matberedare. Smula ner jÀsten i en bunke. HÀll över mjölken och rör om tills jÀsten löst sig.

2. TillsÀtt Àgg, sirap, salt och kardemumma. Arbeta samman mjölblandningen med degvÀtskan till en smidig deg, ca 5 min i hushÄllsassistent eller ca 10 min för hand.

3. LÄt degen jÀsa under bakduk i ca 2 tim.

4. Ta upp degen pĂ„ mjölat bakbord och baka ut den till 6 runda bullar, ca 125 g. LĂ€gg bullarna pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. LĂ„t dem jĂ€sa under bakduk i ytterligare 30 min. SĂ€tt ugnen pĂ„ 250 grader.

5. Pensla bullarna med upp-vispat Ă€gg. GrĂ€dda dem mitt i ugnen i 5–7 min. LĂ„t bullarna svalna pĂ„ galler.

6. Klipp av trekantiga lock i bullarna. Gröp ur inkrÄmet. Blanda mandelmassan med en del av det och de övriga ingredienserna, förutom grÀdden, i en matberedare till en slÀt smet. Fyll semlorna med blandningen.

7. Vispa grÀdden. Spritsa eller klicka den pÄ de fyllda bullarna. LÀgg locken pÄ grÀdden. Sikta över florsockret och servera semlorna.

Receptet kommer frÄn hembakat

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies