Villkor

Tofslan, Vifslan och Trollkarlen

Av | 19 februari 2018

Muminmuggarna har blivit en favorit världen över och ett riktigt samlarobjekt. De ovanligare delarna kan säljas för tusentals kronor, men för de flesta är det främst en kär vän i köket. När en ny servisdel eller ett nytt mönster ska lanseras tar hela processen ungefär två år. Tove Slotte, Arabias planerare för muminillustrationer, utgår ufrån Tove Jansson berättelser och orginalteckningar för de olika motiven. Genom att grundligt bekanta sig med historierna kan en kontinuitet av berättelserna ses över de olika servisdelarna. 

I de senaste delarna möter vi Tofslan & Vifslan, men även den gästande trollkarlen. Motiven pryder de klassiska muggarna, men även skålar och tallrikar. 

I samband med lanseringen presenterar vi också sex nya glas från Iittala med muminmotiv. 

Om Tofslan och Vifslan
Man ville ta fram Trollkarlens servisdelar samtidigt med Tofslan och Vifslans, eftersom karaktärerna äventyrar i samma berättelse. Det börjar när Trollkarlen rider in i Mumindalen på sin svarta panter för att leta efter världens största rubin. Den största och vackraste, Kungsrubinen. Tofslan och Vifslan gömmer den stora rubinen i sin resväska och flyr till Mumindalen för att ta skydd.

Om Trollkarlen
Trollkarlen är en gästande figur i Muminberättelserna eftersom han endast framträder i en muminbok, Trollkarlens hatt (1948). I berättelsen Trollkarlens hatt hittar Mumintrollet, Sniff och Snusmumriken Trollkarlens hatt på berget. Hatten uppför sig oberäkneligt; ditkastade äggskal förvandlas till moln som Mumintrollen börjar flyga omkring med.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies