Villkor

Try out weekends

Av | 14 september 2018

Om matlagningen under veckodagarna kanske främst handlar om att få mat på bordet snabbt, så finns det under helgerna ofta både mer tid och energi till att laga något gott. Kanske vågar du dig till och med på att experimentera lite i köket. Ett tips är att prova vegetariska varianter av traditionella kötträtter, till exempel en grön variant av klassikern Boeuf bourguignon. Vi lovar, den är så mustig att inte sens den inbitne köttälskaren kommer sakna köttet!

Fräs lök, vitlök, rödbetor och morötter i lika delar smör och olja tills de fått lite färg. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, timjan och kapris och låt fräsa vidare ett par minuter. Slå på vinet och låt det puttra in några minuter.

Tillsätt sedan senap och fond och slå på vatten så att det täcker. Låt grytan puttra under lock på medelvärme ca 20-30 min, eller till grönsakerna mjuknat. Koka under tiden linserna enligt anvisning på förpackningen.

Fräs champinjoner och pärllök i en stekpanna tills de fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt sedan fräset samt linserna i grytan, och låt allt puttra ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

Ta upp lagerbladen och timjankvistarna innan servering.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies