Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Laga mat med saltsten

/link/448eda070ee1445586d313eedfae8b4c.aspx
Av | 16 april 2017

Ge dina råvaror en salt touch

En saltsten är ett spännande verktyg i köket som kan fungera både som naturens egen spis och serveringsfat. Du kan alltså både tillaga råvarorna direkt på stenen och använda den för servering. Våra saltstenar kommer från himalayabergen och består av 100 % naturligt kristallsalt.

Om du ska använda saltstenen kyld placerar du den i frysen i ungefär 30 minuter. Därefter är den redo att användas för servering av exempelvis sashimi, eller varför inte en kall efterrätt? Saltstenen kan också värmas upp i ugn, men då är det viktigt att värma upp ugnen tillsammans med saltstenen, annars riskerar den att spricka. Den uppvärmda stenen kan sen användas för att tillaga mindre fisk- eller köttbitar direkt vid matbordet och den håller värmen upp till 20 minuter. Du kan även värma saltstenen på en gasgrill. Börja då med låg temperatur och öka den gradvis, efter 45 minuter är stenen redo att användas.

Imponera på gästerna med de här enkla tipsen:

- Servera melonsnittar direkt på saltstenen och toppa med fetaost, mynta och honung.
- Fördela gravad lax på en kall saltsten och låt ligga i fem minuter. Vänd sedan och låt ligga i ytterligare fem minuter. Strö över hackad dill och garnera med citron.
- Värm upp saltstenen till 200 grader. Lägg på lax och halstra hastigt. Servera tillsammans med romsås.
- Servera och njut!  

Kunskapen kommer från Vikingsun.

PRODUKTER

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies