Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Sportlov

Av | 01 mars 2017

Sportlovet är barnens tid! Satsa på en lunch som är enkel att ta med ut på äventyren och en mustig middag som är både värmande och enkel. 

Gör så här:

Rödbetshummus:
Skär rödbetorna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ­ingredienser till en slät röra i ­matberedare. Smaka av med salt, olivolja och citronsaft.

Burrito:
Montera alla ingredienser i ett tortillabröd och klicka över rödbetshummusen. Servera!

Recept av Juiceverket.

Gör så här:

1. Strimla/tärna baconet. Hacka löken och skala vitlöksklyftorna. Skala morötterna och skär i stora bitar. Finhacka selleri och övriga grönsaksrester som du har sparat i kylen.

2. Om det behövs, använd både en stor gryta och en stekpanna för följande moment (där allt till slut ska hamna i grytan): Tärna/strimla och stek en yta på baconet i olivolja. Stek köttfärsen så att den också får en yta. Stek löken brun.

3. Tillför vitlöksklyftorna, morötterna, sellerin och hacket till grytan. Häll på vin, krossad tomat och oxfond. Låt koka minst en timme.

4. När grönsakerna har kokats mjuka, använd sleven och eventuellt en gaffel för att mosa vitlöksklyftorna och bitarna med morot. (Om moroten inte har blivit mjuk så har grytan inte kokat färdigt.)

5. Koka ner till en lagom trög konsistens och smaka av med oregano, socker, salt och peppar.

6. Servera med spaghetti kokt al dente.

Recept av Professional Secrets.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies