Ingredienser
Finns det någonting som slår nygräddade och fluffiga amerikanska pannkakor? Ja, dessa två ljuvliga varianter av klassikern! Addera bara kanelstekta höstäpplen eller blåbär med kardemumma i grundreceptet. Ut kommer två av de godaste plättarna du någonsin ätit!
Grundrecept (ca 20 plättar):
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 msk socker
5 dl mjölk
2 ägg
Lite salt
Smör att steka i.
Äppelplättar med kanel:
Grundrecept
1-2 äpplen
Kanel
Socker
Blåbärsplättar med kardemumma:
Grundrecept
1-2 dl blåbär
Kardemumma
Kryddningen är efter smak.
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Rör ner mjölk och sedan ägg. Blanda samman till smet.
3. Rör ner kanelstekta äpplen, eller blåbär med kardemumma i smeten.
4. Hetta upp en stekpanna och klicka ut smör (ca 1 msk per omgång).
5. Grädda varje plätt i ca 1-2 minuter per sida innan du vänder.
Pekannötssirap:
1 dl pekannötter
1 dl valfri sirap
Lite salt (efter smak)
Gör så här:
Mortla (eller hacka) pekannötterna och blanda samman med sirap och salt.
Ringla över pannkakorna.
Lämna recension
Amerikanska plättar med kanelstekta höstäpplen, blåbär och pekannötssirap
Finns det någonting som slår nygräddade och fluffiga amerikanska pannkakor? Ja, dessa två ljuvliga varianter av klassikern! Addera bara kanelstekta höstäpplen eller blåbär med kardemumma i grundreceptet. Ut kommer två av de godaste plättarna du någonsin ätit!
Grundrecept (ca 20 plättar):
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 msk socker
5 dl mjölk
2 ägg
Lite salt
Smör att steka i.
Äppelplättar med kanel:
Grundrecept
1-2 äpplen
Kanel
Socker
Blåbärsplättar med kardemumma:
Grundrecept
1-2 dl blåbär
Kardemumma
Kryddningen är efter smak.