Villkor

Churros

0 stjärnor
Recept: Jonas Cramby

Ingredienser

6 PERSONER

3 ½ dl vatten

50 g smör

½ tsk salt

1 msk strösocker

2 ½ dl vetemjöl

1 ägg

1 tsk nymald canela eller vanlig kanel

½ dl strösocker

frityrolja

1. Koka upp vatten, smör, salt och socker. Blanda i mjölet och rosta i kastrullen cirka 3 minuter på medelvärme, tills degen är slät. Häll degen i en bunke och låt svalna några minuter. Knäck i ägget och vispa kraftigt tills degen blir slät.

2. Degen kommer att svälla upp när du friterar den, så välj ett lite mindre spritsmunstycke än du tänkt, cirka ½ cm brett, och gärna med tänder så att churron blir snyggt randig. Fyll spritspåsen med degen. Om du vill förbereda kan du nu lägga påsen i kylen, degen klarar sig utmärkt nån dag.

3. Blanda kanel och socker på ett fat. Hetta upp frityrolja till cirka 180 grader. Har du ingen termometer är oljan färdig när en klump deg sjunker fräsande till botten för att direkt flyta upp igen. Kläm ut cirka 15 cm långa churros, klipp av med en sax och fritera gyllenbruna. Vänd efter cirka 2 minuter. Ta upp och lägg på hushållspapper. Vänd i kanel och socker. Färdigt! Nu kommer det svåra: att välja om du ska doppa dina churros i choklad- eller kolasås – eller bara dricka världens godaste varma choklad eller kaffe till.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Churros

6 PERSONER

3 ½ dl vatten

50 g smör

½ tsk salt

1 msk strösocker

2 ½ dl vetemjöl

1 ägg

1 tsk nymald canela eller vanlig kanel

½ dl strösocker

frityrolja

/globalassets/recept/desserter/churros.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies